У Барселоні відбудуться масові заходи та мітинги до Міжнародного жіночого дня

Loading

Щорічно 8 березня в Барселоні проводиться багато заходів на честь Міжнародного жіночого дня, присвяченого боротьбі за гендерну рівність і права всіх жінок. Щоб не пропустити найважливіші події Жіночого дня 2024 року в столиці Каталонії, скористайтеся путівником по 8-M в Барселоні із зазначенням основних заходів і локацій.

Представники Студентської спілки вийдуть на демонстрацію о 12:00. Вона стартує на Plaza de la Universidad, пройде вулицями Carrer Pelai, Plaça Catalunya, Via Laietana, Carrer Fontanella, Carrer Jaume і завершиться на площі Sant Jaume. Головна мета акції — продемонструвати, що «більшість студентської молоді налаштована феміністично, антифашистськи, антикапіталістично та інтернаціоналістично, захищає права транссексуалів і ЛГТБ-спільноти».

О 18:00 розпочнеться масштабна демонстрація, яку проводить Assemblea 8-M. Вона закликає жінок, лесбійок і трансгендерів виступити проти нестабільності, кордонів і геноциду, названих «трьома осями насильства», від яких страждають жінки. Марш пройде від Jardinets de Gràcia вулицями Passeig de Gràcia та Ronda de Sant Pere і зупиниться біля Тріумфальної арки, де відбудеться заключний захід.

Assemblea 8M — це координаційний простір, до якого входять різноманітні феміністські групи, спілки, районні комітети, територіальні зібрання та організації з усієї Каталонії. 

О 18:30 на ринковій площі Кармель на честь Жіночого дня проводитимуться заняття зумбою. Це безкоштовний захід, учасниці якого отримають подарунки.

У Casal de Gent Gran de la Verneda Alta заплановано кінофорум, присвячений Жіночому дню. Відбудеться показ фільму «Приховані фігури», а після нього — діалог про аспекти, пов’язані з роллю жінок. Ці заходи відбудуться двічі — о 10:30 і 16:30.

Морський музей Барселони представляє постійну експозицію «Жінки виходять у море. Нитки і вузли невидимої історії», що приурочена до Жіночого дня. Виставка відкрита для відвідування щодня з 10:00 до 20:00. Повна ціна квитка — 10 євро, пільгова — 5 євро.

У суботу 9 березня о 20:30 феміністський простір Ca la Dona проводить Fista del 8 de març — «незмішаний» захід, націлений «на лесбійок і трансжінок». Його мета — «заслужити право на радість і задоволення разом, і тим більш в контексті, де ми пригнічені, зломлені та ізольовані насильством нестабільності, кордонів і геноциду». Як стверджують організатори, «зустрічі, обійми, танці, спільний сміх — це теж форма протесту». Місце проведення — концертна зала Paral-lel 62, час — 20:30. Вартість квитків при попередньому бронюванні — 3 євро.

Заходи та протестні акції, присвячені Міжнародному жіночому дню, відбудуться в багатьох муніципалітетах різних регіонів Іспанії — Таррагоні, Фразі, Сарагосі, Наваррі, Логроньо, Більбао, Сан-Себастьяні, Віторії-Гастейс, Сантандері, Хіхоні, Ов’єдо, Ла-Коруньї, Сантьяго-де-Компостелі та інших.

Читайте більше новин Іспанії на нашому сайті.

Фото з сайту nationalgeographic.es

Tagged ,