Фестиваль патіо в Кордові традиційно пройде з 2 до 12 травня: що чекає на туристів у 2024 році

Loading

Один із найяскравіших і найнезвичайніших фестивалів Іспанії La Fiesta de los Patios de Córdoba традиційно пройде з 2 до 12 травня. Це час, коли жителі Кордови змагаються між собою в красі та оригінальності оформлення своїх внутрішніх двориків. А всі охочі можуть безплатно відвідати ці унікальні місця, що славляться оригінальною архітектурою і величезною кількістю квітів, висаджених на клумбах і в горщиках. Патіо також прикрашають композиції в кашпо, розвішані по стінах, декоративні дерева, красиві садові меблі, антикварне приладдя, фонтани та колодязі. 

Фестиваль щороку приваблює до міста сотні тисяч туристів, адже в інший час більшість цих локацій закриті для сторонніх. Уперше La Fiesta de los Patios de Córdoba відбувся 1921 року. А 2012 року ЮНЕСКО присвоїло йому статус нематеріальної культурної спадщини людства. 

У конкурсі, який проводить міська рада Кордови, змагаються 52 патіо і ще 10 — проходять поза конкурсом. Більша частина з них традиційно бере участь у фестивалі з 1921 року і донині. 

У конкурсі змагаються дві категорії внутрішніх двориків: патіо старовинної архітектури та патіо сучасної або відреставрованої архітектури. До першої категорії входять ті, що були побудовані до 60-х років минулого століття і зберегли свої основні конструктивні характеристики. До другої — патіо, які належать будинкам, побудованим після знесення попередніх. А також ті внутрішні дворики, які з часом були так змінені, що втратили свої найважливіші елементи.

На офіційному сайті фестивалю можна знайти інтерактивну мапу маршрутів, що проходять через патіо, завантажити брошуру, а також ознайомитися з іншою корисною інформацією. 

Вхід у патіо — безплатний і не потребує попереднього бронювання.  Протягом усього фестивалю їх можна відвідати з 11:00 до 14:00 та з 18:00 до 22:00. Виняток становить останній день, коли патіо будуть зачинені о 20:30. Робити фото можна, попередньо отримавши дозвіл власника дворика. Варто завжди пам’ятати, що це приватна власність і поводитися потрібно відповідно. 

Деякі патіо вступили в асоціації та приймають туристів цілий рік. Ви можете дізнатися про них більше на сайті Instituto Municipal de Turismo de Córdoba (IMTUR).

Читайте більше новин Іспанії на нашому сайті. 

А також приєднуйтесь до нас у Pinterest, щоб бути в курсі останніх подій.

Фото з сайту patios.cordoba.es

Tagged , , , ,