3 травня в Мадриді розпочинається Fiestas de San Isidro — найулюбленіше та найавтентичніше свято іспанської столиці

Loading

У Мадриді відбудеться найпопулярніший і найавтентичніший фестиваль іспанської столиці — Fiestas de San Isidro. Він розпочнеться 3 травня, а закінчиться 15 травня — у день святого Сан-Ісідро-Лабрадора, покровителя міста.

Святий Ісідор народився в Мадриді, ймовірно, 1079 року. Йому приписують здійснення понад чотирьохсот чудес, зокрема й воскресіння з мертвих. Вважалося також, що святий Ісидор мав особливу здатність знаходити воду. 

Програма фієсти представлена на її офіційному сайті та включає величезну кількість безплатних заходів. Заплановано паради гігантів і великих голів, концерти, діджей-сети, шоу магії, жонглювання та клоунади, театральні вистави, традиційні танці chotis на вулицях міста, виставки та ярмарки з майстер-класами. Також на гостей чекають виступи Муніципального симфонічного оркестру Мадрида і трупи Ballet Flamenco de Granada, Мадридський танцювальний фестиваль, святкові феєрверки та багато іншого. 

Основні локації проведення заходів: 

  • парк Сан-Ісідро (Pradera de San Isidro);
  • центральна площа Мадрида Пласа-Майор;
  • сади Лас-Вістільяс;
  • культурно-розважальний комплекс Matadero Madrid.

Частина евентів також відбудуться в міських районах, театрах і муніципальних центрах. Не пропустіть дегустацію мадридської кухні на ринках Antón Martín, Chamberí, Puerta Bonita і Mercado de la Cebada. Обов’язково спробуйте rosquillas — пампушки різних видів і форм. І освіжіться limonada — напоєм, який готують із додаванням вина, лимонів, цукру та нарізаних фруктів. 

Головні релігійні події Festa di San Isidro:

  • 6 травня — меса в каплиці Сан-Ісідро, розташованій на місці, де народився і виріс покровитель Мадрида.
  • 12 травня — освячення чудесного фонтану Сан-Ісідро, воду з якого заведено пити в дні фієсти. За легендою, фонтан живить джерело, яке почало бити з-під землі за бажанням святого Ісідора.
  • 15 травня — меса просто неба біля каплиці Ermita de San Isidro.
  • 15 травня – Євхаристія в Capilla de la Cuadra de San Isidro.
  • З 10 по 15 травня — меси в San Isidro Collegiate Church, у головному вівтарі якої знаходиться нетлінне тіло святого. В останній день фієсти, о 19:00, звідси стартує традиційна хода із зображеннями Сан-Ісідро і його дружини Санта-Марії-де-ла-Кабеси. 

Протягом Festa di San Isidro ви скрізь зустрічатимете chulapas і chulapos, одягнених у традиційні святкові костюми. Жінки носять обтислі довгі сукні з візерунком у квіти або горошок, барвисті фартухи та шалі з бахромою. Волосся chulapas збирають у пучок і надягають зверху білу хустку, зав’язану під підборіддям. Зачіску прикрашають двома гвоздиками, зазвичай, білого або червоного кольору. А костюм чоловіків складається з кепки, білої сорочки та жилета з гвоздикою на лацкані. Туристи можуть взяти вбрання chulapas і chulapos напрокат.  

Під час Fiestas de San Isidro ви також зможете побувати на найпрестижнішій міжнародній події, присвяченій кориді, — Feria de San Isidro 2024. Вона проходитиме з 10 травня до 16 червня в Мадриді на Plaza Monumental de Las Ventas.

 

Читайте більше новин Іспанії на нашому сайті. 

А також приєднуйтесь до нас у Pinterest, щоб бути в курсі останніх подій.

Фото з сайту madridiario.es

Tagged , , , ,