9 червня в Іспанії святкують День Ла-Ріохи — знаменитого винного регіону країни

Loading

Щорічно 9 червня відзначається Día de La Rioja — офіційне свято в іспанській автономій спільноті Ла-Ріоха. Його проводять в ознаменування підписання Статуту автономії Ла-Ріохи, яке відбулося цього дня 1982 року.

Святкування відбуваються в усіх муніципалітетах регіону, але найцікавіші програми чекають на туристів у найбільших його містах — Логроньо, Аро, Калаорра та Арнедо. Тут проводять дитячі та спортивні заходи, концерти сучасної та традиційної музики, паради та вуличні танці, ярмарки та дегустації вина. Відвідайте офіційні сайти муніципалітетів, щоб дізнатися про розклад заходів. 

Ріоха — найменший за площею регіон Іспанії. Але він відомий усьому світові, завдяки прекрасним винам, які тут виробляються. А ще — через нього проходить знаменитий паломницький маршрут «Шлях святого Якова», про який ми писали тут.  

Вручення медалі Ла-Ріохи — один із найважливіших інституційних заходів, присвячених дню регіону. Ця висока нагорода є символом ідентичності регіону і виступає визнанням виняткових заслуг людини або організації перед спільнотою Ріохи. Її традиційно вручають у стінах монастиря Юсо в Сан-Мільян-де-ла-Коголья. У 2024 році нагородою відзначено Федерацію муніципалітетів Ріохи та Фернандо Ріаньо, який народився в Аро і є чемпіоном світу з дуатлону на довгі дистанції.

Читайте більше новин Іспанії на нашому сайті. 

А також приєднуйтесь до нас у Pinterest, щоб бути в курсі останніх подій.

Фото з сайту cogitir.org

 

Tagged , ,