Фестиваль «Маври і християни» 2024 у Пего відбудеться з 27 до 30 червня

Loading

Яскравий і видовищний фестиваль «Маври і християни» традиційно проходить в останні вихідні червня в місті Пего (провінція Аліканте). Минулого року він отримав статус Фестивалю автономного туристичного інтересу Валенсійської спільноти. Цьому святу вже понад 55 років, і з кожним роком воно приваблює все більше туристів. Не пропустіть цю колоритну подію, тим більш, що від Валенсії до Пего на авто можна дістатися всього за 1,5 години. 

Фестиваль проводиться на честь покровителя міста Santísimo Ecce-Homo. Свято відображає історичне протистояння маврів і християн під час реконкісти. Так називається відвоювання іспанцями земель Іберійського півострова, зайнятих маврськими еміратами. Воно тривало з VIII по XV століття. 

У 2024 році фестиваль відбудеться з 27 по 30 червня. Щодня на його гостей чекають кілька парадів і процесій, у яких беруть участь групи місцевих жителів, переодягнених у костюми маврів і християн. Також у програмі свята — вуличні танці, марші з прикрашеними платформами, виступи оркестрів, дитячі розваги, кулінарні дегустації та багато іншого. Точний розклад заходів ви зможете знайти на офіційному сайті Валенсійської спільноти.

Найголовніша подія фестивалю — грандіозна фінальна битва між маврами і християнами, в якій, як і багато століть тому, перемагають християни.

Читайте більше новин Іспанії на нашому сайті. 

А також приєднуйтесь до нас у Pinterest, щоб бути в курсі останніх подій.

Фото з сайту flickr.com, автор: gloria castro

 

Tagged , ,