Дайджест туристичних подій в Іспанії з 2 по 9 серпня

Loading

Редакція Spain Voyages підготувала для вас дайджест найцікавіших подій, що відбудуться у різних містах Іспанії з 2 по 9 серпня 2024 року. Фестивалі, концерти, спектаклі, історичні реконструкції, виставки — плануйте своє дозвілля разом із нами.

Festival Internacional de Santander

Де: Сантандер (Кантабрія)

Коли: з 3 по 31 серпня

У суботу у столиці Кантабрії Сантандері стартує Festival Internacional de Santander — один із найстаріших музичних фестивалів Іспанії. Окрім сольних, хорових, симфонічних та камерних концертів його програма включає оперу, балет та театральні вистави. Головний майданчик Festival Internacional de Santander — Палац фестивалів (Palacio de Festivales), розташований на вулиці Гамазо. Але багато виступів відбуваються у різних історичних місцях міста та регіону — церквах, замках, монастирях та парках. У 2024 році два концерти відбудуться в Centro Botín — популярній художній галереї Сантандера.

Найближчі заходи:

  • 3 серпня, 20:00, Палац фестивалів — Aida Garifullina. Orquesta de la Comunidad Valenciana – Palau de las Artes. James Gaffigan;
  • 4 серпня, 20:30, Церква Успіння Богоматері (Торрелавега) — El fervor. Lucía Caihuela, mezzosoprano;
  • 5 серпня, 20:00, Палац фестивалів — Gala Puccini. Sondra Radvanovsky. Jonathan Tetelman. Ricardo Frizza;
  • 5 серпня, 21:00, Церква Успіння Пресвятої Діви Марії (Кастро-Урдіалес) — El fervor. Lucía Caihuela, mezzosoprano;
  • 6 серпня, 22:00, сади палацу маркіза Альбайсіна (Ноха) — Fahmi Alqhai y Dani de Morón. Academia del placer;
  • 7 серпня, 21:30, древній форт Ель Торко (Суансес) — Fahmi Alqhai y Dani de Morón. Academia del placer;
  • 8 серпня, 20:00, Палац фестивалів — La Sylphide. Company Nacional de Danza;
  • 8 серпня, 21:00, палеолітичний парк Куева-дель-Валле (Расінес) — Egeria;
  • 9 серпня, 20:00, Палац фестивалів — Yuja Wang, piano;
  • 9 серпня, 21:00, Церква Сан-Крістобаль (Комільяс) — Esteban Elizondo, орган.

Ознайомитись із програмою та забронювати квитки можна на сайті Festival Internacional de Santander.

чем заняться в Испании, Castelldefels Mágica, cosas que hacer en España, things to do in Spain, rzeczy do zrobienia w Hiszpanii, choses à faire en Espagne
Фото з сайту festivalsantander.com

Agua Park Toledo

Де: Ель Касар де Ескалона, Толедо

Коли: з 22 червня до 3 вересня

Наприкінці червня розпочався літній сезон у Agua Park Toledo, розташованому в Ель-Касар-де-Ескалона (Толедо). Він займає територію 17 000 м² і, за словами власників, є найбільшим надувним аквапарком в Іспанії. Тут на вас чекають гігантські гірки, басейни, дитячий майданчик, зони відпочинку зі зручними шезлонгами, піщаний пляж з терасою та ресторан з живою музикою. Прекрасна новина для тих, хто планує відвідати парк із дітьми — якщо їхнє зріст менше 100 см, за вхід платити не потрібно. Для дітей зі зростом 100-140 см, людей похилого віку та відвідувачів з обмеженими можливостями діють знижки. Замовити квитки можна на сайті Agua Park Toledo.

Brilla Faunia

Де: Мадрид.

Коли: з 24 червня до 1 вересня.

Щовечора з кінця червня до початку вересня зоопарк Faunia у Мадриді сяє різнокольоровими вогнями. Тут проходить Brilla Faunia — унікальний захід, що поєднав мистецтво та природу. Ви побачите 200 інтерактивних світлових фігур, а також зможете спостерігати за поведінкою тварин уночі. Під час фестивалю у парку працюватимуть фотографи. Після завершення екскурсії ви зможете подивитись фотографії у Foto Natura і, якщо забажаєте, — купити їх за 9 євро.

Квитки на Brilla Faunia можна забронювати на сайті заходу. Окрім звичайних перепусток організатори пропонують Entrada Brilla + Menú — квитки, які включають не лише відвідування заходу, а й дитяче чи доросле меню у кафе парку.

чем заняться в Испании, Castelldefels Mágica, cosas que hacer en España, things to do in Spain, rzeczy do zrobienia w Hiszpanii, choses à faire en Espagne
Фото з сайту brillaevents.com

Виставка Хано. Півстоліття плакатів та ілюстрацій

Де: Мадрид

Коли: з 21 червня до 15 вересня

У регіональній бібліотеці Мадрида (C. de Ramírez de Prado, 3) відбувається безкоштовна виставка, присвячена творчості художника Франсіско Фернандеса-Сарса Переса на прізвисько Хано. Він створив сотні чудових кіноафіш, які прикрашали вулиці міста в середині XX століття, а також безліч книжкових ілюстрацій, карикатур та мультфільмів. У його шедеврах проілюстроване повсякденне життя Мадрида та відображені зміни, які переживали мешканці столиці впродовж поколінь. На виставці представлені найкращі роботи художника, відібрані з 7000 екземплярів, що зберігаються в архівах бібліотеки. Відвідати її можна з понеділка по суботу з 10:00 до 20:00, а в неділю та свята — з 10:00 до 14:00.

IX edició de las Jornadas ibero-romanas laminitanas

Де: Альгамбра (Сьюдад-Реаль, Кастилія-Ла-Манча).

Коли: з 2 по 4 серпня.

Хочете побачити гладіаторські бої та справжнє римське весілля? Тоді їдьте цими вихідними в Альгамбру, яка на три дні повернеться в іберо-римську епоху. У місті проходитиме популярний історичний фестиваль IX edición de las Jornadas ibero-romanas laminitanas. Він нагадує про те, що в ті часи Альгамбра, яка називалася Ламініум, була одним із найважливіших міст Римської Імперії.

чем заняться в Испании, Castelldefels Mágica, cosas que hacer en España, things to do in Spain, rzeczy do zrobienia w Hiszpanii, choses à faire en Espagne
Фото José-María Moreno García з сайту flickr.com

На гостей IX edición de las Jornadas ibero-romanas laminitanas чекає насичена програма. Найцікавіші події свята — історичні реконструкції:

  • битва за взяття міста;
  • бій гладіаторів;
  • похоронний ритуал іберійського воїна;
  • іберійська церемонія посвяти;
  • римський релігійний ритуал.

Цього року вперше глядачам буде показано справжнє римське весілля. Організатори також запланували екскурсії по Муніципальному археологічному музею та історичним місцям, дегустації традиційних страв та археологічні майстер-класи. Ті, хто цікавиться іберійською та римською культурами, зможуть відвідати семінари істориків.

З повною програмою IX edició de las Jornadas ibero-romanas laminitanas можна ознайомитись на сторінці Asociación Alhambra Tierra Roja.

 

Читайте більше новин Іспанії на нашому сайті. 

А також приєднуйтесь до нас у Pinterest, щоб бути в курсі останніх подій.

 

Фото  з сайту facebook.com/alhambratierraroja

Tagged , , ,