Наймасштабніший і найвидовищніший фестиваль Барселони La Mercè 2024 стартує 20 вересня

Loading

З 20 по 24 вересня в Барселоні пройде La Mercè 2024 — найголовніший фестиваль міста. У його програмі заплановано понад 500 різних заходів — від днів відкритих дверей у музеях до святкових концертів, парадів і процесій. Повну програму фестивалю ви зможете знайти на сайті міської ради Барселони. А редакція Spain Voyages підготувала для вас перелік подій, які просто не можна пропустити!

Церемонія відкриття фестивалю

Де: Plaça de Sant Jaume

Коли: 20 вересня з 19:00 до 21:00

Інституційний захід, що знаменує початок фестивалю, це проголошення, яке традиційно проводиться в Saló de Cent міської ради Барселони. Цього року з промовою виступить знаменита іспанська художниця, ілюстраторка та письменниця Карме Соле Вендрелл. Проголошення демонструватиметься на великому екрані на площі San Jaime. А потім тут же відбудеться святкова вечірка Toc d’Inici та хода, в якій візьмуть участь Gegants de la Ciutat – Mustafà і Elisenda, а також інші гіганти та тварини-символи Барселони.

La Mercè 2024 Barcelona, Festa Major de Barcelona, Carme Solé Vendrell
Фото з сайту ajuntament.barcelona.ca

Парад драконів і вогняних звірів

Де: Plaça Comercial

Коли: 20 вересня з 22:00 до 00:00

Вогняний і галасливий парад пройде по Carrer del Comerç, Carrer de la Princesa, Carrer de Montcada, Carrer dels Sombrerers, Plaça de Santa Maria, Carrer de Santa Maria, Passeig del Born і Plaça Comercial. Тут ви зможете побачити всіх фантастичних істот, які складають Bestiari de foc (Бестіарій вогню) Барселони.

La Mercè 2024 Barcelona, Festa Major de Barcelona, Parade of Dragons and Fire Beasts
Фото з сайту ajuntament.barcelona.ca

Ярмарок Terra i Gust

Де: Parc de la Ciutadella

Коли: з 20 по 22 вересня

Це головна гастрономічна подія фестивалю. У ярмарку візьмуть участь 14 ресторанів, які запропонують відвідувачам страви каталонської кухні з органічних і сезонних продуктів. Ви зможете купити тапас лише за 5 євро. Також на ярмарку будуть доступні марокканські страви, оскільки цього року містом-гостем фестивалю La Mercè 2024 є Касабланка.

Terra i Gust, La Mercè 2024 Barcelona, Festa Major de Barcelona
Фото з сайту elespanol.com

XXV International Pyrotechnic Festival

Де: Espigó del Gas

Коли: 20 і 21 вересня з 22:00 до 22:14

Приходьте на Passeig Marítim de la Barceloneta, щоб насолодитися чудовими феєрверками. У п’ятницю на вас чекає шоу від Pyrotècnia Fantastika de México, а в суботу – від Pyrotècnia López de Santiago de Compostela. 

Вогняний забіг Correfoc

Де: Passeig de Gràcia

Коли: 21 вересня, для дітей – з 18:00, для дорослих – з 20:30

Першим традиційно проводиться Correfoc dels Petits, у якому беруть участь діти. Він максимально безпечний, хоча такий же галасливий і видовищний. Обов’язково одягніть щільний одяг, головний убір та окуляри, щоб захиститися від петард і бенгальських вогнів. Вогняний забіг Correfoc подарує вам незабутні враження – дим, вибухи, іскри, люди в костюмах дияволів і фантастичні тварини, що дихають вогнем. 

Correfoc, La Mercè 2024 Barcelona, Festa Major de Barcelona
Фото Karla_amelburu {OFF} з сайту flickr.com

Шоу дронів Formes de Barcelona

Де: пляж Somorrostro і його околиці

Коли: 22 і 23 вересня о 22:00

Два святкові вечори поспіль 300 дронів танцюватимуть у небі та створюватимуть зображення, що асоціюються з Барселоною. Грандіозне шоу представляє компанія Flock Drone Art. Його тривалість – 12 хвилин. Найкраща точка огляду – поруч із Hospital del Mar.

La Cavalcada de la Mercè

Де: Carrer de Pelai

Коли: 24 вересня о 18:00

Це найбільш видовищний парад гігантів у програмі Festa Major de Barcelona. Він стартує з Carrer de Pelai, проходить Plaça de Catalunya, La Rambla, Calle Ferran і закінчується на Plaça de Sant Jaume, біля мерії Барселони.

La Cavalcada de la Mercè, La Mercè 2024 Barcelona, Festa Major de Barcelona, парад гигантов La Mercè
Фото з сайту barcelonasecreta.com

Piromusical de la Mercè 2024

Де: Avinguda de la Reina Maria Cristina 

Коли: 24 вересня о 22:00

Чудове фінальне шоу фестивалю, яке поєднує піротехнічні ефекти та музику. За перший складник відповідає барселонська компанія Pirotécnica Igual, історія якої налічує понад 120 років. А плейлист для Piromusical de la Mercè 2024 склала знаменита іспанська співачка Rosalía.

Читайте більше новин Іспанії на нашому сайті. 

А також приєднуйтесь до нас у Pinterest, щоб бути в курсі останніх подій.

Фото Miquel González Page з сайту flickr.com

Tagged , ,