19 березня в Іспанії святкуватимуть День батька

Loading

Святкування Дня батька (Día del Padre) в Іспанії збігається з Днем святого Йосипа і проходить щорічно 19 березня. І це не дивно, адже в католицьких країнах Йосипа особливо шанують як зразкового чоловіка і батька, сповненого любові і турботи про свою сім’ю.

Традиція відзначати День батька в усьому світі виникла завдяки американці на ім’я Sonora Smart Dodd. Її батько був вдівцем і виховав Сонору та її п’ятьох сестер і братів самотужки. У 1909 році Додд провела кампанію за заснування Дня батька в штаті Вашингтон, у якому проживала. І вона була успішною — свято почали відзначати з 19 червня 1910 року. Незабаром традиція прижилася по всім США. А 1972 року День батька отримав федеральний статус і відтоді святкується кожної третьої неділі червня.

За прикладом США пішли інші країни світу. Активісткою, завдяки якій День батька почали відзначати в Іспанії, була Manuela Vicente Ferrero (Nely) — педагог і співробітниця кількох ЗМІ. У 1949 році вона стала самостійно просувати ідею про необхідність звеличувати батька так само, як і матір, у своїх колонках видань El Correo de Zamora та Magisterio Españo. У 1951 році її кампанію з формалізації Дня батька підтримало Ràdio Nacional. А ще через два роки великі мережі торгових домів Galerías Preciados та El Corte Inglés оцінили комерційний потенціал Дня батька і активно долучилися до його рекламування. В уряду Іспанії не залишилося шансу, і свято приурочили до 19 березня — Дня святого Йосипа. 

Хоча він і не набув статусу державного, у регіонах Валенсія, Галісія, Мурсія, Наварра та Країна Басків День батька — вихідний. За традицією, у цю особливу дату іспанські сім’ї збираються за столом і вручають батькам листівки та невеликі подарунки. Діти шкільного віку часто майструють вироби своїми руками.

Не забудьте запросити свого батька на обід і побажайте йому щасливого Día del Padre!

Читайте більше новин Іспанії на нашому сайті.

Фото з сайту lasexta.com

Tagged ,