28 квітня в столиці Іспанії пройде марафон Zurich Rock ‘n’ Roll Running Series Madrid

Loading

28 квітня столиця Іспанії готова в 46-те відсвяткувати найбільший фестиваль популярної легкої атлетики в країні — марафон Zurich Rock ‘n’ Roll Running Series Madrid. Щороку в ньому беруть участь близько 40 000 бігунів із понад 110 країн, а вздовж маршруту шикуються сотні тисяч глядачів. 

Мадридський марафон є частиною найбільшої у світі траси марафонів і напівмарафонів Zurich Rock ‘n’ Roll Running Series. Її відмінна риса в тому, що маршрути забігів прокладено мальовничими вулицями міст, де встановлюють вуличні сцени та проходять живі виступи рок-гуртів, а також поряд із найпопулярнішими туристичними пам’ятками. У Мадриді на учасників і глядачів чекають понад 30 розважальних точок, а на фініші —  справжній фестиваль. 

Zurich Rock ‘n’ Roll Running Series Madrid включає в себе 3 різні дистанції: марафон (42 кілометри), напівмарафон (21 кілометр) і забіг у 10 кілометрів. Вони стартують з однієї точки — Plaza de Gregorio Marañón, але в різний час і за різними маршрутами. Забіг у 10 кілометрів розпочинається о 08:00, марафон і напівмарафон — о 09:00. 

Мадридський марафон був уперше проведений 1978 року. Він входить до числа найбільших і найважливіших бігових змагань в Іспанії та відзначений IAAF Road Race Gold Label. 

Стати учасником цього спортивного фестивалю і претендувати на нагороди та грошові призи можуть усі охочі від 18 років і доросліше. Для цього необхідно пройти реєстрацію на офіційному сайті перегонів. Там же можна ознайомитися з усіма маршрутами марафону. Вони дають змогу помилуватися найкрасивішими локаціями та визначними пам’ятками Мадрида: головною вулицею міста Paseo de la Castellana, знаменитою Plaza de España, Національною бібліотекою Іспанії, стадіоном «Сантьяго Бернабеу», Королівським палацом, діловим центром Cuatro Torres та іншими.

Читайте більше новин Іспанії на нашому сайті. 

А також приєднуйтесь до нас у Pinterest, щоб бути в курсі останніх подій.

Фото з сайту runedia.mundodeportivo.com

Tagged , , ,