Новини

Дайджест культурних подій в Іспанії з 16 по 23 серпня

Зустрічайте новий дайджест від редакції Spain Voyages. Ми розповімо про найцікавіші культурні події, які відбудуться в Іспанії з 16 по 23 серпня. Безкоштовні концерти, корида, незвичайні танцювальні шоу чи знайомство з мистецтвом шибарі — обирайте найкраще разом із нами.

EUmies Awards 2024 Exhibition in Madrid

Де: Мадрид

Коли: з 28 червня до 22 вересня

Не пропустіть безкоштовну виставку, яка демонструє найкращі архітектурні проекти, створені в Європі протягом останніх 2 років. В експозиції представлено 362 роботи, номіновані на престижну премію EUmies Awards 2024. Вони охоплюють 38 країн, 125 регіонів та 240 локацій — від крижаних ландшафтів Гренландії до субтропічних бананових плантацій Канарських островів.

Виставка EUmies Awards 2024 Exhibition проходить у Будинку архітектури Мадрида (La Casa de la Arquitectura de Madrid) за адресою Paseo de la Castellana, 67. Час роботи: з 11:00 до 20:00 з вівторка по суботу та з 11:00 до 15:00 у неділю та святкові дні.

Фото з сайту eumiesawards.com

Carrer 024

Де: Мадрид

Коли: 25 серпня

На честь свого 30-річчя професійна трупа сучасного танцю Sol Picó поставить нове широкоформатне вуличне шоу Carrer 024. Глядачам пропонують поринути в атмосферу танцю та взяти участь у потужній та емоційній постановці з використанням великих декорацій. За допомогою музики та хореографії танцюристи розкажуть про парадокс самотності, який дуже впливає на суспільство. Квитки на шоу можна забронювати за цим посиланням із 10:00 18 серпня.

Sala Barcelona – Música la Castell de Montjuïc

Де: Барселона

Коли: з 1 серпня до 16 вересня

У замку Монжуїк у Барселоні відбувається серія концертів Sala Barcelona — Música la Castell de Montjuïc. Захід, який з’явився під час пандемії, став однією з найпопулярніших подій у літньому музичному календарі. У програмі 2024 року заплановано шість концертів. 1 серпня виступила Клара Пейя, а 9-го на сцену вийшов Джо Крепускуло. Не втрачайте можливості побувати на наступних чотирьох концертах:

  • 23 серпня — Ketekalles;
  • 30 серпня 21:00 — VVV [Trippin’you] + Tetas frías;
  • 5 вересня — Mishima;
  • 13 вересня — Soul Party con la Orchestral Soul Society.

Усі виступи розпочинаються о 21:00, але зайти можна на годину раніше. Вартість квитків — від 15 євро. Замовляйте на веб-сайті salabarcelona.cat.

Фото з сайту elperiodico.cat

Цикл нічних екскурсій Born de nit (Born de nit)

Де: Барселона

Коли: з 2 липня до 7 вересня

Подорожуйте до Барселони 1700-х років завдяки нічним екскурсіям Born de noche, які організовує Центр культури та пам’яті Ель-Борн. Щодня з вівторка по суботу о 20:00 вирушайте з професійним гідом одним з ексклюзивних маршрутів, щоб познайомитися з історичним районом la Ribera. Ви дізнаєтесь, як 300 років тому було організовано водопостачання у місті, як переслідували відьом та як Барселона пережила чуму.

Готові до подорожі в часі? Тоді вибирайте екскурсію:

  • Сусідські люди: людські історії народжених (Gent del barri: històries humanes del Born) — вівторок, з 20:00 до 21:30;
  • Ніч археології — середа, з 20:00 до 21:30;
  • Чорна хроніка у Борні. Конфлікт, насильство та справедливість у 1700 (Crònica negra al Born. Conflicte, violencia i justicia al 1700) — четвер, з 20:00 до 22:00;
  • Відьми Барселони. Жінки та переслідування в наш час (Bruixes de Barcelona. Dones i persecució en època moderna) — п’ятниця, з 20:00 до 22:00.

Крім того, щосуботи о 20:00 заплановані нові маршрути районом Рібера:

  • Барселона під час чуми (Barcelona en temps de pesta) — 17 серпня;
  • Притихлі голоси. Жінки 1700 (Les veus silenciades. Les dones del 1700) — 24 серпня;
  • Рабство та місто. Колоніальна пам’ять про Барселону (Esclavisme i ciudad. Una memoria colonial de Barcelona) — 31 серпня;
  • Життя у воєнний час (Viure en temps de guerra) — 7 вересня.

Квитки бронюйте на elbornculturaimemoria.barcelona.cat.

Живе шоу шибарі у Музеї еротики

Де: Барселона

Коли: з 14 липня по 8 вересня

Відкрийте для себе спокусливий світ шибарі у Музеї еротики. Актори Паоло Косме та Майна запрошують усіх бажаючих на еротичне живе шоу, під час якого демонструється японське мистецтво зв’язування. Після завершення вистави його учасники спілкуються з глядачами та відповідають на їхні запитання. Квитки на шоу можна придбати тут. У їх вартість також входять відвідування Музею еротики та келих кави.

Фото Cami:3 з сайту flickr.com

Noches en Vivo 2024 (Nits en Viu al Poble Espanyol)

Де: Барселона

Коли: з 31 липня до 1 вересня

Насолоджуйтесь найкращою живою музикою Барселони в архітектурно-етнографічному парку-музеї Pueblo Español. Тут з кінця липня до початку вересня відбувається серія концертів Noches en Vivo. Цього року програма включає більше 30 живих виступів у жанрах блюз, рок, поп і румба. Вони поділені на 4 цикли:

  • Blues On The Rocks — Cocktails & Music (щосереди);
  • Mahou Rock&Grill (щочетверга);
  • The 90’s Queens’ Nights (щоп’ятниці);
  • Fritanga! Tapeo y rumba (щонеділі).

Програма виступів та квитки — за цим посиланням. До та після кожного концерту ви зможете приємно провести час на фудкортах, насолоджуючись гарним вином та вишуканими стравами.

Ярмарок у Малазі (Feria de Málaga)

Де: Малага (Андалусія)

Коли: з 17 по 24 серпня

Найкращий спосіб познайомитися з культурою та традиціями Андалусії — відвідати знаменитий ярмарок у Малазі. Цей яскравий фестиваль присвячений завоюванню міста католицькими монархами у 1487 році. Feria de Málaga починається в середині серпня і триває 9 днів, які перетворюються на одну нескінченну фієсту.

Програма Feria de Málaga 2024 включає близько 200 розважальних заходів та концертів. На сцені, що розташована в історичному центрі міста, виступатимуть багато знаменитих артистів, серед яких — Хосе Мерсе, Лукреція, Тоні Зенет, Марія Пелає, Ченоа, Карлос Бауте та Адріан Мартін. Також заплановано традиційні релігійні ходи на честь святих покровителів міста та Діви Марії. А ще — знаменита іспанська корида Feria de Agosto Taurina. Андалусія — одне з небагатьох місць в Іспанії, де цей захід досі не заборонений. Повну програму ярмарку можна переглянути тут.

Фото Leo Hidalgo з сайту flickr.com

Festigàbal 2024

Де: Барселона

Коли: 16-17 серпня

Бажаєте безкоштовно послухати хорошу музику? Тоді у п’ятницю та суботу приходьте у Jardins de la Sedeta. Тут у рамках Festa Major de Gracia відбувається музичний фестиваль Festigàbal, який організовує популярний бар Heliogàbal.

Увечері 16 серпня виступлять El Diablo de Shanghai, Ven’nus, Tiemei, Zimmer90, PD Pubilla, Heliogàbal DJs, Suu+Ven’nus DJ Set та Les Cosines DJs. Наступного дня на сцену вийдуть Maria Jaume, Julia Colom, Enric Mont Lecocq, Merina Gris, Cannoli & Limoncello DJs, DJs de Novies, Hans Ruiz DJ та Llamadas Perdidas DJs. Концерти розпочинаються о 20:00.

 

Читайте більше новин Іспанії на нашому сайті. 

А також приєднуйтесь до нас у Pinterest, щоб бути в курсі останніх подій.

 

Фото з сайту ruralidays.com

Spainvoyages

Recent Posts

Наймасштабніший і найвидовищніший фестиваль Барселони La Mercè 2024 стартує 20 вересня

З 20 по 24 вересня в Барселоні пройде La Mercè 2024 — найголовніший фестиваль міста.…

6 години ago

У Логроньо розпочинається Фестиваль збору винограду — головне осіннє свято в Ла-Ріосі

З 20 до 26 вересня в Логроньо, столиці автономної спільноти Ла-Ріоха, відбудеться головне осіннє свято…

1 день ago

Hotel Tapa Tour 2024 — ваша гастро-подорож найрозкішнішими готелями Мадрида

Візьміть участь у Hotel Tapa Tour 2024 у Мадриді, щоб побувати в найкращих гастро-готелях столиці…

3 дні ago

З 19 по 29 вересня у Валенсії пройде пивний фестиваль Октоберфест

Oktoberfest Valencia 2024 пройде в місті з 19 по 29 вересня. Це справжнє свято пива…

3 дні ago

Куди піти з дітьми в Барселоні — найцікавіші місця

Барселона — чудовий вибір для подорожі з дітьми різного віку. Тут є багато розваг і…

5 днів ago

Найбільший у Європі VeganFest 2024 відбудеться в Барселоні

Цими вихідними в місті Тарраса в Барселоні відбудеться Vegan Fest 2024 - найбільший у Європі…

6 днів ago