Новини

Дайджест культурних подій в Іспанії з 23 по 30 серпня

Шукаєте заходи, які можна відвідати наступного тижня? Спеціально для вас ми зібрали в цьому дайджесті найцікавіші культурні події в Іспанії з 23 по 30 серпня. 

Certamen del Queso Cabrales 2024

Де: Аренас-де-Кабралес (Астурія)

Коли: 25 серпня

Знаменитий конкурс сиру Кабралес у 52-й раз пройде в місті Аренас-де-Кабралес в Астурії. Подію, оголошену Фестивалем туристичного інтересу, проводять у рамках Тижня культури, всі заходи якого також присвячені сиру. До його програми входять виставки, безкоштовні дегустації та концерти. 

Кабралес — блакитний сир із маркуванням PDO, який виготовляють із сирого овечого, коров’ячого та козячого молока. Він відомий своїм незвичайним солоно-гострим смаком. 

Конкурс сиру відбудеться в Parque de Arenas. Після виступу мера міста, о 13:00 розпочнеться церемонія вручення призів і кубків. А о 14:00 відбудеться аукціон з продажу сиру-переможця. Можливо, йому вдасться побити рекорд минулого року, коли лот було продано за 30 000 євро.

Фото Asturias.com з сайту flickr.com

Starlite Occident

Де: Марбелья (Малага, Андалусія)

Коли: з 14 червня по 31 серпня

Наближається до завершення найбільший бутик-фестиваль у світі — Starlite Occident. Проєкт, створений 40 років тому Альфонсо Гогенлое, Хуліо Іглесіасом і Пласідо Домінго, став однією з найзначніших культурних подій Європи. Starlite Occident об’єднує музику, кулінарію, моду та мистецтво. Не пропустіть заключні концерти випуску 2024 року:

  • 23 серпня, 20:00 — Ana Mena;
  • 24 серпня, 20:00 — Sebastián Yatra;
  • 26 і 27 серпня, 20:00 — Melendi;
  • 28 серпня, 20:00 — Omar Montes;
  • 30 серпня, 20:00 — Julio Iglesias Jr.;
  • 31 серпня 20:00 — Hombres G;
  • 31 серпня, 23:30 — Juan Magán.

У п’ятницю на сцені фестивалю виступить Хуліо Іглесіас-молодший — син Хуліо Іглесіаса і брат Енріке Іглесіаса. Він виконає не тільки свої пісні, а й інтерпретації класичних хітів свого батька, серед яких — To All the Girls I’ve Loved Before і Hey. Квитки можна забронювати на сайті starlitefestival.com. Вартість — від 30 до 220 євро.

Sala Barcelona — Música la Castell de Montjuïc

Де: Барселона (Каталонія)

Коли: з 1 серпня до 16 вересня

У Барселоні триває цикл концертів Sala Barcelona — Música la Castell de Montjuïc. 23 серпня о 21:00 у замку Монжуїк виступить гурт Ketekalles. Музиканти представлять свій другий альбом «Antiheroína», у якому поєднують румбу, фанк, хіп-хоп, рок, поп і латинські ритми. 

30 серпня на сцену вийдуть одразу два популярні гурти. Спочатку виступить тріо з Мадрида VVV [Trippin’you]. Їхня музика охоплює такі напрямки, як джангл і дабстеп у поєднанні з пост-панком і нігілістичною лірикою. Потім на сцену вийдуть Tetas Frías. Гурт працює одразу в кількох жанрах — блек-метал, емо Середнього Заходу, тонтіпоп і текнасо.

Вартість квитків на концерти стартує від 12 євро. Замовити їх можна на сайті salabarcelona.cat.

Знижка 50% на квитки в Зоопарк Барселони

Де: Барселона (Каталонія)

Поспішайте скористатися знижкою 50% на відвідування Зоопарку Барселони. Акція діє лише при купівлі квитків онлайн на сайті www.zoobarcelona.cat. У касі зоопарку вони продаються за повною вартістю. Куплені квитки дійсні протягом 6 місяців.

Фото Mario Sánchez Prada з сайту easytravel.guru

Виставка Vistiendo un jardín

Де: Мадрид 

Коли: з 23 травня по 29 вересня

Не пропустіть виставку історичного одягу та текстилю, що проходить у Музеї костюма (Museo del Traje) в Мадриді. Вона присвячена еволюції квіткових мотивів, що з’явилися між епохами бароко і Просвітництва, та ілюструє розвиток моди XVIII і XIX століть. Експозиція включає близько 120 експонатів, зокрема історичні костюми, текстиль, живопис, кераміку, предмети декоративно-прикладного мистецтва. Частину експонатів передали з Національного музею Прадо, Національного археологічного музею, Національного музею декоративного мистецтва і Королівського ботанічного саду.

Виставка працює з вівторка по суботу з 9:30 до 19:00, у неділю — з 10:00 до 15:00. Вартість квитків — 3 євро. Замовляйте їх на сайті музею cultura.gob.es.

Noches Mágicas 2024

Де: Барселона (Каталонія)

Хочете чудово провести вечір у Барселоні? Тоді вирушайте до знаменитого Будинку Бальо, де триває цикл концертів Noches Mágicas. Ви зможете познайомитися з архітектурним шедевром Гауді під час захопливої екскурсії, а потім послухати хорошу музику і випити келих вишуканого вина на даху з видом на місто. 

Наступного тижня в Casa Batlló відбудуться концерти Luna Llena (24.08), Fakers (25.08), Toni Cayena (26.08), Gigi McFarlane (27.08), Vicky Branch (28.08), Summer Lovers (29.08), Álmary (30.08), Roger Padrós (31.08). Бронюйте квитки на casabatllo.es.

Відкриття Кубка Америки з вітрильного спорту

Де: Барселона

Коли: з 22 серпня по 27 жовтня

22 серпня в Барселоні стартує 37 Кубок Америки — найстаріша у світі вітрильна регата. До 27 жовтня шість команд змагатимуться за Кубок Ста гіней — одну з найпрестижніших спортивних нагород. Змагання розпочнуться з чотириденної попередньої регати.

На честь Кубка Америки на набережній Moll de la Fusta відкрилося офіційне гоночне поселення (Race Village). Тут встановлені великі екрани для перегляду змагань, працює фудкорт, де подають страви каталонської кухні, а також змонтовано сцену для проведення нагороджень і концертів. Відвідування поселення безкоштовне, як і перегляд усіх змагань Кубка Америки. Поспостерігати за перегонами можна з пляжів, розташованих між Port Vell і Port Olímpic. 

Докладніше про цю подію читайте в нашому репортажі: Кубок Америки стартує в Барселоні 22 серпня.

Фото Jose Benavides з сайту flickr.com

Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (FITAG)

Де: Жирона (Каталонія)

Коли: з 27 по 31 серпня

Наприкінці серпня поціновувачі театрального мистецтва з’їжджаються в Жирону, де проходить Міжнародний фестиваль аматорських театрів. Це чудова можливість побачити захопливі постановки аматорських труп з усього світу. Актори, які приїжджають на фестиваль, не тільки грають на сцені, а й обмінюються досвідом, а також спілкуються з публікою. 

Деякі постановки можна буде подивитися безплатно, а квитки на інші вистави та шоу коштують лише 3 євро. Купити їх можна в касах і на сайті www.fitag.cat. Там ви знайдете і програму фестивалю. 

Gala Folklórica Internacional de Ronda

Де: Ронда (Малага, Андалусія)

Коли: з 30 серпня до 1 вересня

Наприкінці серпня в Ронді в 50-й раз пройде найстаріший фольклорний фестиваль в Андалусії — Gala Folklórica Internacional de Ronda. На сцені, яка встановлена на арені для кориди Real Maestranza de Caballería de Ronda, виступлять танцювальні колективи з різних країн світу. Захід проводиться в рамках ярмарку і свят Педро Ромеро (Feria y Fiestas de Pedro Romero) — однієї з найбільш значущих подій регіону.

А про найзнаменитішу пам’ятку Ронди, яку також можна відвідати під час фестивалю, ви зможете прочитати в нашій публікації: Новий міст Ронди: що подивитися, історія, цікаві факти.

 

Читайте больше новостей Испании на нашем сайте. 

А также присоединяйтесь к нам в Pinterest, чтобы быть в курсе последних событий.

 

Фото з сайту facebook.com/galafolkloricaderonda/

Spainvoyages

Recent Posts

Наймасштабніший і найвидовищніший фестиваль Барселони La Mercè 2024 стартує 20 вересня

З 20 по 24 вересня в Барселоні пройде La Mercè 2024 — найголовніший фестиваль міста.…

2 години ago

У Логроньо розпочинається Фестиваль збору винограду — головне осіннє свято в Ла-Ріосі

З 20 до 26 вересня в Логроньо, столиці автономної спільноти Ла-Ріоха, відбудеться головне осіннє свято…

1 день ago

Hotel Tapa Tour 2024 — ваша гастро-подорож найрозкішнішими готелями Мадрида

Візьміть участь у Hotel Tapa Tour 2024 у Мадриді, щоб побувати в найкращих гастро-готелях столиці…

2 дні ago

З 19 по 29 вересня у Валенсії пройде пивний фестиваль Октоберфест

Oktoberfest Valencia 2024 пройде в місті з 19 по 29 вересня. Це справжнє свято пива…

3 дні ago

Куди піти з дітьми в Барселоні — найцікавіші місця

Барселона — чудовий вибір для подорожі з дітьми різного віку. Тут є багато розваг і…

5 днів ago

Найбільший у Європі VeganFest 2024 відбудеться в Барселоні

Цими вихідними в місті Тарраса в Барселоні відбудеться Vegan Fest 2024 - найбільший у Європі…

5 днів ago