Новини

Дайджест культурних подій в Іспанії з 9 по 16 серпня

Редакція Spain Voyages пропонує до вашої уваги дайджест найцікавіших культурних подій, які очікуються в Іспанії з 9 по 16 серпня. Концерти, фестивалі, середньовічні вистави, стрибки та незвичайні майстер-класи — обирайте найкраще та отримуйте нові враження!

Starlite Occident

Де: Марбелья (Малага, Андалусія)

Коли: з 14 червня до 31 серпня

У Марбельї продовжуються концерти Starlite Occident — найбільшого бутік-фестивалю у світі. До кінця серпня ви зможете відвідати виступи світових зірок в унікальному природному амфітеатрі Cantera de Marbella. А ще — скуштувати вишукані страви високої кухні та побувати на кінопоказах під зірками.

Найближчі концерти Starlite Occident:

  • 10 серпня, 20:00 — на фестивалі вперше виступить Нік Картер;
  • 12 серпня, 20:00 — група Taburete;
  • 12 серпня, 23:30 — дует Lérica;
  • 13 серпня, 20:00 — концерт Пласідо Домінго;
  • 13 серпня, 23:30 — вечірка The Masquerade;
  • 14 серпня, 20:00 — гурт La Oreja de Van Gogh;
  • 15 серпня, 22:00 — Marlon & Paula Mattheus;
  • 15 серпня, 23:30 — DJ Nano;
  • 16 серпня, 20:00 — Abraham Mateo & Nil Moliner.

Забронювати квитки можна на веб-сайті фестивалю.

Фото з сайту starlitefestival.com

America’s Cup Experience

Де: Барселона (Каталонія)

Коли: з понеділка по неділю, з 10:00 до 20:00

Любителям вітрильного спорту та шанувальникам Кубка Америки рекомендуємо відвідати інтерактивну виставку America’s Cup Experience. З 22 серпня по 20 жовтня 2024 року Барселона стане епіцентром змагань, у яких шість команд боротимуться за Кубок Ста гіней. Але вже зараз ви можете зануритися в атмосферу найстаріших у світі вітрильних перегонів. На вас чекають:

  • захоплюючий екскурс до історії Кубка Америки;
  • ексклюзивна постановка «Пекельна битва» на найбільшому екрані Іспанії;
  • відео найяскравіших моментів змагань;
  • знайомство із командами-учасниками.

Та найцікавіше — це симулятор віртуальної реальності у форматі Imax. Завдяки йому ви отримаєте повний спектр відчуттів, які випробовують спортсмени на борту яхти під час змагань.

Експозиція розташована в будівлі IMAX, у самому серці Port Vell, неподалік від Акваріума Барселони. Вартість квитків — від 15 євро. Пільги передбачені для студентів, людей з обмеженими можливостями, дітей віком до 11 років та людей похилого віку.

Sorolla, una Nueva Dimensión

Де: Барселона (Каталонія)

Коли: з 9 лютого до 15 вересня

Не пропустіть можливість відвідати виставку Sorolla, una Nueva Dimensión. Вона присвячена життю та творчості видатного валенсійського художника Хоакіна Сорольї та відкрита в Арт-центрі Аматльєр у Барселоні (Passeig de Gràcia 41). Віддаючи шану найбільшому представнику імпресіонізму в Іспанії, організатори прагнуть показати роботи художника під іншим кутом. Вони занурюють публіку в серце його мистецтва завдяки віртуальній реальності, проекціям на 360° і цифровим технологіям.

Виставка працює з 10:00 до 21:00, екскурсії проводяться іспанською, каталонською та англійською мовами. Вартість квитків — від 9,50 євро.

XXVIII Consuegra Medieval 2024

Де: Консуегра (Толедо, Кастилія – ​​Ла-Манча)

Коли: з 16 по 18 серпня

Щорічно у серпні місто Консуегра у Толедо на 3 дні повертається у XI століття. З 1997 тут проводиться історична реконструкція Consuegra Medieval. Вона відтворює битву між військами кастильсько-леонської армії Альфонсо VI Кастильського та військами Альморавідів під командуванням генерала Мухаммеда бен аль-Хача. Бій відбувся 15 серпня 1097 року і завершився поразкою короля Кастилії. Але Альморавіди не змогли взяти замок.

Гості фестивалю зможуть повністю відчути атмосферу Середньовіччя. У програмі XXVIII Consuegra Medieval 2024 заплановано кілька історичних шоу, що повністю відтворюють хронологію подій. Також можна буде відвідати середньовічний ринок, побувати на театралізованій екскурсії у замку Консуегра та подивитися парад армій на арені для кориди.

Фото JOSE-MARIA MORENO з сайту flickr.com

Озеро в парку Креуета-дель-Коль

Де: Барселона (Каталонія)

Коли: з 8 червня до 3 вересня

Озеро в Parque de la Creueta del Coll є чудовим місцем для відпочинку з дітьми. Площа водойми — 2100 м², а її глибина — всього 60 см. На березі є роздягальні та туалет, працюють служби першої допомоги та сестринського догляду. Комплекс може вмістити до 800 осіб. Забронювати квитки можна на сайті спортивної асоціації Ешампле. Вартість — від 1,13 євро. Діти молодші 1 року та люди похилого віку проходять безкоштовно.

Brunch and Art en el Museo Thyssen

Де: Мадрид

Коли: по суботах та неділях з 11:00 до 13:00

Доповніть свої враження від відвідування музею Тіссен-Борнеміс бранчем на італійській терасі. Після знайомства з однією з найбільш вражаючих колекцій витворів мистецтва в Європі на вас чекають м’які дивани та смачна їжа на свіжому повітрі. Свіжий хліб із помідорами, домашнім джемом, медом чи оливковою олією, йогурти з різними начинками, стиглі фрукти та апельсиновий сік пробудять ваш апетит. А як основну страву можна вибрати яйця зі шпинатом, смаженими грибами, копченим лососем і соусом бернез, фокаччу з лаконом, сиром Сан Сімон, трюфельним кремом і руколою або булочку з начинкою з яловичини, солоних огірків, сиру чеддер і сиру чеддер. Вартість бранчу — 49,50 євро.

Скачки в Санлукар-де-Баррамеда

Де: Санлукар-де-Баррамеда (Кадіс, Андалусія)

Коли: 14, 16, 17, 28, 29 та 30 серпня

Щорічно наприкінці серпня на пляжах Санлукар-де-Баррамеда відбувається одне з найстаріших кінних змагань у Європі — Sanlúcar de Barrameda Horse Races. Його історія почалася в 1845 році зі змагань, які влаштовували між собою торговці рибою, щоб швидше дістатися ринку. Зараз стрибки вважаються одним із найцікавіших заходів на південних пляжах Іспанії.

Перегони проходять вздовж пляжу Санлукар під час відливу. Доступ для публіки сюди безкоштовний. А от у зону фінішу, де розташовані трибуни, бар та пункти прийому ставок, потрібно купувати квитки. Щодня проводиться від 3 до 5 скачок. Розклад зазвичай оприлюднюється напередодні на сайті організатора carrerassanlucar.es.

Фото Guillén Pérez з сайту flickr.com

¡CREA TU PROPIA MENINA Y LLÉVATELA A CASA!

Де: Мадрид

Коли: до 25 серпня

Технічний музей Веласкеса пропонує відвідувачам унікальний інтерактивний досвід. Спочатку ви побачите скульптури та проекції знаменитих Менін Веласкеса в експозиції. А потім зможете дати волю своїй уяві та намалювати власну меніну. Після спеціальної обробки вона буде доставлена ​​до вас додому. Крім того, вашу роботу можуть обрати для показу на вулицях Мадрида під час осінньої виставки «Meninas Madrid Gallery». Замовити квитки на захід можна на сайті Velázquez Tech Museum.

Fira de Xàtiva 2024 (Fira d’Agost)

Де: Хатива (Валенсія)

Коли: з 15 по 20 серпня

У середині серпня у Хативі проходить найстаріший ярмарок Валенсійського співтовариства — Fira de Xàtiva або Fira d’Agost. Вперше його провели у 1250 році за особливим наказом короля Хайме I. А зараз це свято включено до списку фестивалів національного туристичного інтересу.

На шість днів кілька вулиць Хативи перетворюються на величезний ринок із безліччю товарів, атракціонів та розваг. У 2024 році організатори підготували цікаву та насичену програму. На гостей ярмарку чекають змагання з перетягування коней, феєрверки, музичні виступи, гонки на мотоциклах, дитяча театральна програма, фестиваль de la Cançó та кілька концертів. Також цього року на ярмарок повернеться нічна вечірка з паельєю, що відбудеться 19 серпня. Завантажити програму можна на firaxativa.com.

Sant Magí

Де: Таррагона (Каталонія)

Коли: з 9 по 19 серпня

У серпні Таррагона відзначає свято святого покровителя міста — Sant Magí. Основна тема заходу – вода, тому його ще називають «Водним фестивалем Таррагони». Головною подією Sant Magí є La Revetlla Remullada на Plaça del Rei, коли на глядачів виливають тисячі літрів річкової води. Крім того, у програмі фестивалю заплановано безліч концертів, ігри для всієї родини, виставки, екскурсії, майстер-класи, дегустації, грандіозні паради ляльок-велетнів та знамениті людські вежі. Повну програму можна знайти на tarragona.cat.

Фото pepeltoboso с сайта flickr.com

Uber Eats запустив доставку на 10 іспанських пляжів

Скориставшись піковим літнім попитом, популярний застосунок Uber Eats запустив інноваційну послугу доставки на пляжі. Компанія відкрила 10 нових пунктів вздовж узбережжя Іспанії, щоб забезпечити відпочиваючим додатковий рівень комфорту. Тепер користувачі Uber Eats мають можливість замовити не тільки продукти або готові страви, але й різні товари, у тому числі й сонцезахисний крем. І отримати все це можна, не покидаючи пляжу. Це стало можливим завдяки співпраці компанії з 17 000 ресторанів та супермаркетів Іспанії.

Доставку можна замовити на 10 пляжів Іспанії:

  • Platja de Can Pere Antoni (Майорка);
  • Platja Llevant (Бенідорм);
  • Platja d’En Bossa (Ібіца);
  • Platja Port Saplatja (Валенсія);
  • San Juan Playa (Аліканте);
  • Playa de la Concha (Сан Себастьян);
  • Playa de las Canteras (Лас Пальмас);
  • Praia de Samil (Віго);
  • Platja de Lloret de Mar (Коста-Браво);
  • Playa de Villananitos (Сан-Хав’єр-Мурсія).

Послуга буде доступна до кінця літа.

 

Читайте більше новин Іспанії на нашому сайті. 

А також приєднуйтесь до нас у Pinterest, щоб бути в курсі останніх подій.

 

Фото JOSE-MARIA MORENO із сайту flickr.com

Spainvoyages

Recent Posts

Наймасштабніший і найвидовищніший фестиваль Барселони La Mercè 2024 стартує 20 вересня

З 20 по 24 вересня в Барселоні пройде La Mercè 2024 — найголовніший фестиваль міста.…

5 години ago

У Логроньо розпочинається Фестиваль збору винограду — головне осіннє свято в Ла-Ріосі

З 20 до 26 вересня в Логроньо, столиці автономної спільноти Ла-Ріоха, відбудеться головне осіннє свято…

1 день ago

Hotel Tapa Tour 2024 — ваша гастро-подорож найрозкішнішими готелями Мадрида

Візьміть участь у Hotel Tapa Tour 2024 у Мадриді, щоб побувати в найкращих гастро-готелях столиці…

3 дні ago

З 19 по 29 вересня у Валенсії пройде пивний фестиваль Октоберфест

Oktoberfest Valencia 2024 пройде в місті з 19 по 29 вересня. Це справжнє свято пива…

3 дні ago

Куди піти з дітьми в Барселоні — найцікавіші місця

Барселона — чудовий вибір для подорожі з дітьми різного віку. Тут є багато розваг і…

5 днів ago

Найбільший у Європі VeganFest 2024 відбудеться в Барселоні

Цими вихідними в місті Тарраса в Барселоні відбудеться Vegan Fest 2024 - найбільший у Європі…

6 днів ago