Новини

Дайджест туристичних подій в Іспанії з 26 липня по 2 серпня

Starlite Occident

Де: Марбелья (Малага, Андалусія)

Коли: з 14 червня по 31 серпня

У Марбельї триває Starlite Occiden — найпопулярніший бутік-фестиваль у світі. Він триває більше 2,5 місяців і об’єднує в одному просторі музику, мистецтво, моду та гастрономію. На гостей Starlite Occiden чекає унікальний досвід та безліч вражень: концерти за участю світових зірок у приголомшливому природному амфітеатрі, страви високої кухні у трьох ресторанах, кінопокази під зірками, художні виставки. Ведучими гала-концерту Starlite Occiden 2024 стануть Антоніо Бандерас та Сандра Гарсіа-Санхуан.

Найближчі концерти Starlite Occiden:

  • 29 липня, 20:00 — Aitana з хітами Los Ángeles, Dararí, AQYNE та En el Coche;
  • 29 липня, 23:30 — дебют модного дуету Marlena;
  • 30 липня 20:00 — Aitana;
  • 31 липня, 20:00 — Луїс Мігель;
  • 1 серпня, 20:00 — Los Secretos;
  • 1 серпня, 23:30 — Педро Капо;
  • 2 серпня, 20:00 — Луїс Мігель.

Переглянути програму концертів та купити квитки можна на сайті Starlite Occiden.

Фото з сайту starlitefestival.com

Arenal Sound 2024

Де: Бурріана (Кастельон, Валенсія)

Коли: з 30 липня по 4 серпня

Наприкінці липня тисячі шанувальників інді-, рок-, поп- та електронної музики з’їдуться до маленького містечка Бурріана, розташованого за 60 кілометрів на північ від Валенсії. Тут на пляжі El Arenal протягом 6 днів проходитиме Arenal Sound — один із найпопулярніших музичних фестивалів Іспанії. Випуск 2024 може похвалитися неймовірним зірковим складом. На сцені біля моря виступлять Aitana, Yande, Louis Tomlison, Lola Indigo, Morad, RVFV, Cali y el Dandee, Juan Magán, Funzo & Baby Loud, Hens, FMK, Pedro Capó, Nil Moliner, Bresh, Maikel Delacalle, Kidd Keo, La Pegatina, Raul Clyde, Soge Culebra та багато інших. На території фестивалю працюватимуть два кемпінги — Arenal Camping та Camping Malvarossa, у яких є все необхідне для комфортного проживання. Напої, їжа та товари в офіційному магазині фестивалю оплачуються лише за допомогою браслетів. Купити квитки, забронювати кемпінг та поповнити браслети можна на офіційному сайті Arenal Sound.

Friday Blues у Європейському музеї сучасного мистецтва (MEAM)

Де: Барселона (Каталонія)

Коли: з 5 липня до 20 вересня

Щоп’ятниці з початку липня до кінця вересня Європейський музей сучасного мистецтва (МЕАМ) наповнюється музикою. Серія концертів Friday Blues дає всім бажаючим унікальну можливість поринути у світ сучасного образотворчого мистецтва та насолодитися приголомшливими виступами. Від блюзу та блюграсу до свінгу та джазу — найкращі музичні твори звучать в оточенні світових шедеврів. Забронювати квиток можна на сайті MEAM. У його вартість входить відвідування виставки, концерт, а також келих пива.

Antequera Blues Festival

Де: Антекера (Малага, Андалусія)

Коли: 26-27 липня

Безкоштовний фестиваль блюзу, який проходитиме протягом двох днів на Plaza de Santa Maria, — це чудова нагода відвідати історичне місто Антекера. Тут ви зможете не лише послухати хорошу музику, але й насолодитися приголомшливою кухнею. У п’ятницю на сцені Antequera Blues Festival виступатимуть Jeff Espinoza and The Gipsy Runners та Lolo Ortega Blues Band, а в суботу — El Oso de Benalúa y sus Sabandijas. Головна подія фестивалю — концерт Tonky Blues Band, який відбудеться 27 липня. Блюзовий гітарист і композитор із Мадрида давно став національною іконою блюзу. Крім своїх творів, він віртуозно виконує традиційні шедеври.

Фото з сайту 101tv.es

Noches en la Villa 2024

Де: Пуенте-Хеніль (Кордоба, Андалусія)

Коли: з 21 червня до 8 вересня

Римська вілла Фуенте Аламо в Пуенте-Хеніль (Кордова) відчиняє двері в минуле для всіх бажаючих. З 2013 року цей археологічний об’єкт став місцем проведення новаторського заходу Noches en la Villa, програма якого включає екскурсії, музичні, поетичні та театральні заходи, дегустації вин, майстер-класи, історичні семінари та захоплюючі квести для дітей та дорослих.

Найближчі заходи:

  • 26 липня, 22:00 — ENHEBRARTE. VINO+MÚSICA. Унікальна дегустація, що поєднує чотири сорти вина із чотирма стилями музики.
  • 27 липня, 21:30 — FUNDUS. VISITA TEMATIZADA. Екскурсія, під час якої ви дізнаєтеся все про сільськогосподарські роботи у маєтках пізньої Римської імперії.
  • 2 серпня, 21:30 — LA HUELLA DE ROMA. VISITA TEMATIZADA. Знайомство з археологічними знахідками, що ілюструють життя мешканців вілли протягом кількох століть.

Завітавши на сайт вілли, ви зможете ознайомитися з програмою Noches en la Villa. Зареєструватися для відвідування можна тут. Не спізнюйтеся, інакше ваше бронювання буде анульоване.

«Лебедине озеро» у театрі Тіволі

Де: Барселона (Каталонія)

Коли: з 17 по 28 липня

Третій рік поспіль «Київський балет» повертається в театр Тіволі зі спектаклем «Лебедине озеро». Глядачі знову побачать шедевр Петра Ілліча Чайковського у виконанні Олени Германович, Євгена Лагунова, Євгена Світлиці, Владислава Пазлевича, Владислави Васильєвої та Магдалини Андрітча. Художній керівник колективу — Ана Софія Шеллер. 2 євро з кожного квитка підуть у фонд Червоного Хреста.

Noches Mágicas 2024

Де: Барселона (Каталонія)

Щовечора знаменитий Casa Batlló запрошує всіх бажаючих Noches Mágicas. Ви не лише познайомитеся з шедевром Антоніо Гауді, але також зможете насолодитися вишуканим вином та музикою на даху з видом на місто. У програмі ви знайдете концерти на будь-який смак: джаз, фламенко, соул, румба. Наступного тижня у Будинку Бальйо виступлять Cesc (26.07), La Mar de Rumba (27.07), Luna Llena (28.07, 1.08), Vicky Branch (29.07), Lexter (30.07), Audrey (31.07), Gigi McFarlane. Бронюйте квитки на сайті заходу.

Фото pcsfish с сайту Pixabay

Вечеря із зірками в обсерваторії Фабра

Де: Барселона (Каталонія)

Коли: з 31 травня до 6 жовтня

Хочете трохи чаклунства? Тоді вам обов’язково потрібно відвідати Вечеря із зірками (Cena con Estrellas) — один із найзатребуваніших літніх заходів у Барселоні. Воно проходить в обсерваторії Фабра, поєднуючи у собі астрономічні спостереження та гастрономічні враження. Ви будете насолоджуватися вишуканими стравами та милуватися чудесами Всесвіту.

Вечір починається з вечері на терасі, після якої на вас чекає півгодинна науково-просвітницька конференція. Потім проводиться екскурсія обсерваторією, під час якої ви зможете спостерігати за сузір’ями через телескоп 1904 року. Він є одним із найбільших і найстаріших у Європі. Квитки можна забронювати тут.

#ChateaMadrid

Де: Мадрид

Коли: з 2 по 28 липня

Пориньте у світ мадридських вин та гастрономії під час II випуску #ChateaMadrid. Захід є ініціативою Асоціації столітніх ресторанів, яка об’єднує найстаріші заклади міста. Щодня всього за 1 євро ви зможете насолодитися келихом червоного або білого вина в ресторанах й тавернах RCM. Крім того, ви отримаєте на згадку особливий сувенірний келих із шовкографією, а також зможете взяти участь у розіграші двох винних турів. Для цього потрібно завантажити фотографію, зроблену під час дегустації вина, до соціальних мереж з хештегом #ChateaMadrid.

Feria Medieval de Daroca 2024

Де: Дарока (Сарагоса, Арагон)

Коли: 26-28 липня

В останні вихідні липня Дарок знову згадає своє минуле. Протягом трьох днів у місті пройде 23-й Середньовічний ярмарок. Одна з найдовших і найширших історичних вулиць в Іспанії Calle Mayor перетвориться на величезний ринок. Музиканти, ремісники, менестрелі та просто бажаючі повеселитися зберуться тут, щоб вирушити у подорож у часі. У програмі Feria Medieval de Daroca — паради, концерти, вистави, виставки, артилерійське, акробатичне та вогняне шоу, смолоскипна хода. Більшість заходів та відвідування ринку безкоштовні. Квитки на екскурсії можна придбати на місці.

Фото ink drop с сайту stock.adobe.com

Корисна інформація для туристів

Португальські кораблики вже на пляжах Іспанії

Цього року на іспанських пляжах раніше, ніж зазвичай, з’явилися португальські кораблики (фізалії). Ці на вигляд нешкідливі тварини, що зовні нагадують медуз, насправді досить небезпечні. Їхні ловчі щупальця мають безліч отруйных клітин. Опік супроводжується сильним болем, а отрута може спричинити анафілактичний шок. Фізалії зустрічаються на пляжах Країни Басків, Кантабрії, Астурії, Галісії, Андалусії, Коста-Брави, Валенсії, Канарських островів. Рекомендуємо бути обережними і не наближатися до тварин.

Фото Peter Burka с сайту flickr.com

Заборона куріння на каталонських пляжах

Дедалі більше любителів пляжного відпочинку вимагають заборонити куріння на узбережжі. І не лише через шкоду здоров’ю, а й через те, що багато курців кидають недопалки в пісок, завдаючи шкоди екосистемі. Перший пляж для некурців з’явився в Іспанії у 2006 році. Це був Platja Nova у муніципалітеті Ла-Ескала (Каталонія). З того часу кількість таких місць у регіоні значно збільшилась. Наразі куріння заборонено на наступних пляжах:

  • провінція Жирона — Palafrugell, Lloret de Mar, Begur, Sant Feliu de Guíxols;
  • провінція Барселона — El Masnou, Pineda de Mar, Барселона, Calella.

Штрафи для порушників можуть сягати 750 євро.

Аномальна літня спека у Валенсії

Валенсія переживає першу хвилю аномальної спеки із підвищенням температури до +44 ºC. Тим, хто ризикне вирушити на прогулянку містом вдень, рекомендується обов’язково брати із собою воду. Поповнити її запаси завжди можна в одному із безкоштовних фонтанчиків, які з’явилися у Валенсії ще 2020 року. Усього їх у місті більше 50, і розташовані вони у найпопулярніших туристичних місцях. Завдяки карті, розробленій муніципальним туристичним порталом Visit Valencia, ви зможете відшукати найближчий фонтан, щоб наповнити свої пляшки.

Тим, хто забажає освіжитися, слід пам’ятати, що ще у 2023 році міська рада Валенсії тимчасово заборонила купатися у декоративних фонтанах та ставках Parc Central. Порушникам загрожує штраф у розмірі 750 євро. Єдина зона, де купання дозволено — фонтан зі струменями води поряд із в’їздом на вулицю Феліпе. Він ідеально підходить для дитячих ігор.

 

Читайте більше новин Іспанії на нашому сайті. 

А також приєднуйтесь до нас у Pinterest, щоб бути в курсі останніх подій.

 

Фото з сайту teatroenvalencia.com

Spainvoyages

Recent Posts

Наймасштабніший і найвидовищніший фестиваль Барселони La Mercè 2024 стартує 20 вересня

З 20 по 24 вересня в Барселоні пройде La Mercè 2024 — найголовніший фестиваль міста.…

6 години ago

У Логроньо розпочинається Фестиваль збору винограду — головне осіннє свято в Ла-Ріосі

З 20 до 26 вересня в Логроньо, столиці автономної спільноти Ла-Ріоха, відбудеться головне осіннє свято…

1 день ago

Hotel Tapa Tour 2024 — ваша гастро-подорож найрозкішнішими готелями Мадрида

Візьміть участь у Hotel Tapa Tour 2024 у Мадриді, щоб побувати в найкращих гастро-готелях столиці…

3 дні ago

З 19 по 29 вересня у Валенсії пройде пивний фестиваль Октоберфест

Oktoberfest Valencia 2024 пройде в місті з 19 по 29 вересня. Це справжнє свято пива…

3 дні ago

Куди піти з дітьми в Барселоні — найцікавіші місця

Барселона — чудовий вибір для подорожі з дітьми різного віку. Тут є багато розваг і…

5 днів ago

Найбільший у Європі VeganFest 2024 відбудеться в Барселоні

Цими вихідними в місті Тарраса в Барселоні відбудеться Vegan Fest 2024 - найбільший у Європі…

6 днів ago