Новини

Festa Major de Gracia 2024 розпочнеться у Барселоні 14 серпня

З 14 по 22 серпня в районі Gracia пройде один із найяскравіших та найочікуваніших вуличних фестивалів Барселони — Festa Major de Gracia. На 8 днів район перетвориться на казкову країну із фантастично прикрашеними вулицями та площами. У програмі 2024 року заплановано багато цікавого: паради, конкурси, ярмарки, майстер-класи, жива музика усюди та веселі вечірки до ранку.

Головна подія Festa Major de Gracia — конкурс на звання найкрасивішої вулиці. Підготовка до нього розпочинається задовго до фестивалю. Оргкомітети кожної вулиці у суворій таємниці обирають тему та розробляють плани оформлення. За кілька днів до початку свята декорації демонструються публіці, і починається голосування за найкращу прикрасу.

Фото Joan з сайту flickr.com

У 2024 році організатори вирішили відкласти церемонію нагородження переможців конкурсу оформлення вулиць. Вона пройде не 17 серпня, як завжди, а 19. Це зроблено для того, щоб гості фестивалю не надавали перевагу вулицям-переможцям, а оглядали весь район.

Festa Major de Gracia 2024 розпочнеться 14 серпня, коли буде зачитано звернення. Цього року ораторами стануть знамениті гіганти Torradet та Gresca, які відзначають свій 25-річний ювілей. Вони були створені у 1999 році як символи Festa Major de Gracia та стали невід’ємною частиною фестивалю.

Фото з сайту festamajordegracia.cat

Паради гігантів — одні з найяскравіших подій Festa Major de Gracia. У 2024 році їх буде кілька. 15 серпня під час Параду популярної культури Torradet та Gresca отримають величезний торт на честь Дня народження. Також іменинникам буде присвячено захід La Convidada dels Gigants de Gràcia, який відбудеться 17 серпня. У вівторок, 20 серпня, велетні знову вийдуть на вулиці району.

З повною програмою Festa Major de Gracia можна ознайомитись за цим посиланням. Організатори запланували багато живих концертів різних виконавців. Сцени буде встановлено майже на кожній площі району. Усі виступи можна відвідати безкоштовно. Вечірки на вулицях триватимуть приблизно до 2:30 ночі, а веселощі в барах продовжуються до ранку.

Цього року на гостей фестивалю чекають кілька нововведень. На 18 серпня заплановано «тиху ніч». Цього вечора не будуть проводитися концерти та заходи з посиленим звуком. Щодня з 9:00 до 11:00 — час «тихих відвідувань»  прикрашених вулиць для людей з особливими потребами — з аутизмом, наприклад.

Фото Joan з сайту flickr.com

Крім того, Festa Major de Gracia приєднався до муніципальної стратегії боротьби з небажаною самотністю. 20 та 21 серпня на площі Joanic буде встановлена ​​інтерактивна конструкція для інформування мешканців та гостей міста про цю проблему. Також у програмі заплановано кілька заходів для самотніх людей похилого віку.

Щоб побачити найцікавіше, завантажте карту з офіційного сайту району Gracia. На ній вказані не лише прикрашені вулиці, а й зупинки громадського транспорту, пішохідні зони та місця для вечірок. Також можна скористатися мапою прикрашених вулиць, створеною сайтом barcelona-life.com.

 

Читайте більше новин Іспанії на нашому сайті. 

А також приєднуйтесь до нас у Pinterest, щоб бути в курсі останніх подій.

 

Фото Francesc Jimenez із сайту flickr.com

Spainvoyages

Recent Posts

Наймасштабніший і найвидовищніший фестиваль Барселони La Mercè 2024 стартує 20 вересня

З 20 по 24 вересня в Барселоні пройде La Mercè 2024 — найголовніший фестиваль міста.…

4 години ago

У Логроньо розпочинається Фестиваль збору винограду — головне осіннє свято в Ла-Ріосі

З 20 до 26 вересня в Логроньо, столиці автономної спільноти Ла-Ріоха, відбудеться головне осіннє свято…

1 день ago

Hotel Tapa Tour 2024 — ваша гастро-подорож найрозкішнішими готелями Мадрида

Візьміть участь у Hotel Tapa Tour 2024 у Мадриді, щоб побувати в найкращих гастро-готелях столиці…

3 дні ago

З 19 по 29 вересня у Валенсії пройде пивний фестиваль Октоберфест

Oktoberfest Valencia 2024 пройде в місті з 19 по 29 вересня. Це справжнє свято пива…

3 дні ago

Куди піти з дітьми в Барселоні — найцікавіші місця

Барселона — чудовий вибір для подорожі з дітьми різного віку. Тут є багато розваг і…

5 днів ago

Найбільший у Європі VeganFest 2024 відбудеться в Барселоні

Цими вихідними в місті Тарраса в Барселоні відбудеться Vegan Fest 2024 - найбільший у Європі…

5 днів ago