Фестиваль маврів і християн у Вільєні пройде з 4 по 9 вересня

Loading

З 4 по 9 вересня у Вільєні (Аліканте) пройде один із наймасовіших фестивалів маврів і християн у світі. Щорічно в ньому беруть участь понад 12 000 осіб, які складають 14 костюмованих труп. Сім із них грають ролі маврів, і стільки ж — християн. Протягом п’яти днів свята в місті відбудуться 14 парадів — 7 мавританських і 7 християнських. Крім того, цього року парад La Entrada вперше очолять жінки. 

Виникнення Moros y Cristianos de Villena відносять до 1474 року. На той час Богоматір Чеснот (Virgen de las Virtudes) була проголошена захисницею від чуми і покровителькою міста. Її образ помістили у святилище (Santuario de Nuestra Senora de las Virtudes), розташоване за кілька кілометрів від Вільєни. Городяни дали обітницю приходити туди двічі на рік — у березні та на початку вересня, щоб вшанувати Діву Марію. 

За традицією, заходи, що передують Фестивалю маврів і християн, почалися ще 23 серпня. Цього дня на Plaza de Santiago пройшов концерт у виконанні муніципального музичного оркестру Вільєни. А в неділю, 25 серпня, відбулася урочиста меса в Santuario de Nuestra Senora de las Virtudes. Після неї образ Богородиці принесли в місто, де він перебуватиме під час усіх святкувань, що проводяться на її честь.

Moros y Cristianos de Villena
Фото Portada Villena з сайту flickr.com

Сам фестиваль почнеться в середу, 4 вересня, з концерту муніципального музичного оркестру в Teatro Chapí. Після нього відбудеться урочиста вечеря, а о 1:00 розпочнеться великий феєрверк у замку Atalaya. 

Офіційне відкриття свята відбудеться в четвер, 5 вересня. О 8:00 у місті відбудеться свята меса на честь Богородиці. О 12:00 на балконі мерії Вільєни під звуки Державного гімну буде піднято національний прапор і запущено феєрверк. О 12:00 відбудеться пасодобль-вечірка, в якій братимуть участь оркестри всіх костюмованих труп. А о 16:00 розпочнеться Великий вихід маврів і християн (La Gran Entrada) — один із найяскравіших парадів фестивалю. О 18:00 будуть відчинені бічні двері архідияконської церкви Santiago Apóstol, щоб усі охочі змогли побачити образ Богоматері. 

Протягом наступних чотирьох днів на учасників і гостей фестивалю чекають безліч цікавих заходів. Крім кількох парадів маврів і християн, у Вільєні відбудуться традиційні ходи посольств обох сторін, реконструкції захоплення і звільнення замку, концерти, феєрверки та урочисті меси. Повну програму можна подивитися на офіційному туристичному порталі Вільєни. 

Moros y Cristianos de Villena
Фото Portada Villena з сайту flickr.com

Один із головних елементів Moros y Cristianos de Villena — символічна сцена «Перетворення мавра на християнина», що відбудеться 6 і 8 вересня. А найбільш видовищним парадом є Cabalgata. Він розпочнеться в п’ятницю, 6 вересня, о 21:00. Хода, в якій беруть участь понад 10 000 осіб, триватиме всю ніч.

Завершитися фестиваль маврів і християн у понеділок, 9 вересня. Цього дня, після урочистої меси, образ Богоматері пронесуть вулицями міста, а потім повернуть назад у святилище.

 

Читайте больше новостей Испании на нашем сайте. 

А также присоединяйтесь к нам в Pinterest, чтобы быть в курсе последних событий.

 

Фото Diego Conejero з сайту flickr.com

Tagged , ,