Новини

Фестиваль маврів та християн розпочнеться в Онтеньєнте 22 серпня

З 22 по 26 серпня Фестиваль маврів та християн знову перенесе Онтеньєнте (Валенсія) у XIII століття. Свято, яке відзначається з 1860 року, вже оголошено подією національного туристичного інтересу. А цього року від міста надійшов запит на оголошення Moros y Cristianos de Ontinyent фестивалем міжнародного туристичного інтересу.

Головні події свята присвячені завоюванню міста військами християн у XIII столітті, а також наступним битвам із сарацинами. Фестиваль організовує Sociedad de Festers del Santíssim Crist de l’Agonia, яка об’єднує маврів та християн Онтеньєнте.

Фото Dan з сайту flickr.com

Офіційно Fiestas de Moros y Cristianos de Ontinyente стартує у четвер, 22 серпня. Але розважальні заходи, присвячені фестивалю, розпочалися на тиждень раніше — 16 серпня. У п’ятницю на чотирьох міських площах (Plaza de Baix, Plaza de Sant Roc, Plaza Major та Placeta de Latonda) пройшов традиційний Танець орачів (Ball dels Llauradors). Вранці у суботу, 17 серпня, відбулося посвячення старійшинам. Вранці в неділю, 18 серпня, було проведено святу месу у скиті Санта-Анна та Сніданок у Льягрімі (L’ desayu de la Llàgrima). А ввечері того ж дня біля підніжжя замку Fiestas на Plaza Mayor відбулося проголошення святкування.

Ще до офіційного початку фестивалю маврів та християн в Онтеньєнте заплановані змагання капралів дитячих загонів, театральні вистави для дітей, екскурсія дзвіницею Vila, концерт симфонічного оркестру Tot per la Música на Plaza Mayor та інші цікаві заходи. Повну програму можна переглянути тут.

Фестиваль розпочнеться у четвер, 22 серпня, о 18:00, зі ходи музичних гуртів. У фіналі вони виконають мавританський марш Chimo на Plaza Mayor. О 23:30 відбудеться Великий парад Алардосу (Gran Desfile de Alardos). А завершиться день виступом оркестру Matrix Band у парку La Glorieta.

Фото Dan з сайту flickr.com

Усі наступні дні групи маврів та християн Онтіньєнт відтворюватимуть історичні події, які передували захопленню міста. На гостей фестивалю чекають яскраві паради обох армій та вражаючі реконструкції поєдинків.

Кульмінація свята настане у понеділок, 26 серпня. Об 11:00 розпочнеться битва аркебузирів, а о 12:00 на Plaza Mayor посли маврів та християн влаштують поєдинок за владу у місті. О 17:00 після чергового поєдинку аркебузирів відбудуться паради обох армій. О 18:00 на Plaza Mayor збереться християнське посольство, після чого розпочнеться Фінальний парад, який завершить святкові заходи.

 

Читайте більше новин Іспанії на нашому сайті. 

А також приєднуйтесь до нас у Pinterest, щоб бути в курсі останніх подій.

 

Фото Dan із сайту flickr.com

Spainvoyages

Recent Posts

Наймасштабніший і найвидовищніший фестиваль Барселони La Mercè 2024 стартує 20 вересня

З 20 по 24 вересня в Барселоні пройде La Mercè 2024 — найголовніший фестиваль міста.…

5 години ago

У Логроньо розпочинається Фестиваль збору винограду — головне осіннє свято в Ла-Ріосі

З 20 до 26 вересня в Логроньо, столиці автономної спільноти Ла-Ріоха, відбудеться головне осіннє свято…

1 день ago

Hotel Tapa Tour 2024 — ваша гастро-подорож найрозкішнішими готелями Мадрида

Візьміть участь у Hotel Tapa Tour 2024 у Мадриді, щоб побувати в найкращих гастро-готелях столиці…

3 дні ago

З 19 по 29 вересня у Валенсії пройде пивний фестиваль Октоберфест

Oktoberfest Valencia 2024 пройде в місті з 19 по 29 вересня. Це справжнє свято пива…

3 дні ago

Куди піти з дітьми в Барселоні — найцікавіші місця

Барселона — чудовий вибір для подорожі з дітьми різного віку. Тут є багато розваг і…

5 днів ago

Найбільший у Європі VeganFest 2024 відбудеться в Барселоні

Цими вихідними в місті Тарраса в Барселоні відбудеться Vegan Fest 2024 - найбільший у Європі…

6 днів ago