Фестивалі San Cayetano, San Lorenzo та Virgen de la Paloma пройдуть у Мадриді з 6 по 17 серпня

Loading

З 6 по 17 серпня в Мадриді проходять три традиційних літніх фестивалі — San Cayetano, San Lorenzo та Virgen de la Paloma. Епіцентром святкування стануть вулиці та площі районів Embajadores, Lavapiés та Latina. Їх уже пишно прикрасили гірляндами, квітами та яскравими манільськими шалями. Завдяки різноманітній та насиченій програмі з безліччю безкоштовних заходів, тріо літніх фестивалів у Мадриді дозволяє туристам ближче познайомитись із культурою та традиціями міста.

Фестиваль San Cayetano у 2024 році відзначається з 6 по 9 серпня. Його головна концертна сцена знаходиться на Plaza del General Vara de Rey y Cascorro.

Заходи фестивалю також відбуваються на вулицях Embajadores, Maldonadas, Ruda, Santa Ana, Dos Hermanas, Rodas, Abades, Oso, Encomienda, Huerta del Bayo, Amazonas та Ribera de Curtidores.

Фото з сайту madridsecreto.co

Святкування San Cayetano у Мадриді розпочалися 6 серпня о 20:00 на Plaza General Vara de Rey із конкурсу традиційних танців chotis. Після нього були вибори головних персонажів фестивалю — Касти, Сусанни, Майї де Лавапієс, Ла Сенья Рити, Ель Хуліана та дона Іларіона. Потім президент Федерації традиційних мадридських груп Федеріко Гомес Вільянуева проголосив офіційний початок свята.

Протягом наступних трьох днів на гостей San Cayetano чекають концерти, виступи відомих діджеїв, майстер-класи для дорослих та дітей, театральні вистави, конкурси, змагання зі стрільби по жабах, урочисті меси та безліч веселих заходів для всієї родини. А 7 серпня з 20:30 на Calle del Oso усіх бажаючих безкоштовно пригощатимуть лимонадом.

Однією з найважливіших подій фестивалю є хода San Cayetano. Вона розпочнеться 7 серпня о 20:00 біля церкви Сан-Каетано та пройде вулицями Embajadores, Rodas, Ribera de Curtidores, Plaza de Cascorro y calle Embajadores.

З 10 по 13 серпня естафету веселощів прийме фестиваль San Lorenzo, який пройде в районі Lavapiés. Почнеться свято об 11:00 на вулиці Argumosa з майстер-класів з прикрашання традиційних шалей, футболок та сумок. Потім настане черга традиційної карткової гри Mus Contest. А з 19:30 на Plaza Arturo Barea розпочнуться театральні вистави та концерти. Безкоштовний лимонад будуть роздавати з 21:30 на C/Olivar, 7.

Фото з сайту lasexta.com

Програма San Lorenzo 2024 у Мадриді дуже різноманітна та насичена. Вона включає святу месу в церкві Сан-Лоренцо та урочисту ходу, а також концерти, конкурси, майстер-класи, шаховий турнір, паради, театральні вистави, безліч ігор та змагань для дітей та дорослих.

Фестиваль Virgen de la Paloma — найпопулярніший і наймасштабніший у трійці літніх свят Мадрида. Він присвячений Богородиці Палома, яка, за повір’ям, опікується мешканцями міста. Фестиваль відбувається у районі La Latina. Тут, у парафіяльній церкві Virgen de la Paloma y de San Pedro el Real, зберігається образ Богородиці. Її ікона також прикрашає пожежну частину міської ради Мадрида, оскільки пожежники вважають Virgen de la Paloma своєю покровителькою.

Фото з сайту derbyhotels.com

Свято розпочнеться у неділю, 11 серпня, о 21:00 на Plaza Virgen de la Paloma з традиційного конкурсу chotis. У середу 14 серпня гості фестивалю зможуть взяти участь у майстер-класах з розфарбовування обличчя та малювання, подивитися конкурс шалей та побувати на кількох концертах та театральних виставах.

Найважливіший день свят — четвер 15 серпня, коли відбудуться заходи на честь Virgen de la Paloma.

Вони розпочнуться о 12:30 з Квіткового приношення Богородиці у школі Ласаль-Ла Палома. О 13:00 відбудеться урочиста меса у церкві Virgen de la Paloma y de San Pedro el Real. А о 14.15 пожежна служба міської ради Мадрида розпочне спуск ікони Богородиці. О 20:00 відбудеться урочиста хода, яка пройде вулицями Isabel Tintero, Gran Vía de San Francisco, Puerta de Toledo, Toledo, plaza de la Cebada, Carrera de San Francisco, Plaza Puerta de Moros, Carrera de San Francisco, Plaza de San Francisco, Calatrava та Paloma.

Фото з сайту religion.elconfidencialdigital.com

Окрім релігійних заходів, у четвер також заплановані кілька концертів, спектаклі та дегустація традиційних страв.

У п’ятницю, 16 серпня, о 12:00 розпочнеться один із найпопулярніших заходів свята — Чемпіонат муз. Він пройде в Cava Baja та на Plaza del humilladero. Потім заплановано виступ фокусника, дитячі змагання та концерти до півночі.

Фестиваль Virgen de la Paloma завершиться 17 серпня. Програма фінального дня включає дитячі майстер-класи, концерти, виступи діджеїв та сімейні спектаклі.

З програмами фестивалів San Cayetano, San Lorenzo та Virgen de la Paloma у Мадриді ви можете ознайомитись за цим посиланням.

 

Читайте більше новин Іспанії на нашому сайті. 

А також приєднуйтесь до нас у Pinterest, щоб бути в курсі останніх подій.

 

Фото з сайту commons.wikimedia.org

Tagged ,