Новини

Іспанія на Олімпійських іграх 2024 року — результати за 29 липня

Завершився шостий день Олімпійських ігор у Парижі, насичений спортивними подіями, перемогами та поразками. Ми підготували для вас стислий огляд результатів усіх спортивних змагань, в яких іспанські спортсмени брали участь 29 липня.

Академічне веслування, двійки, жінки, втішний етап. Естер Бріс Саморано та Ганна Сід посіли 2 місце та пройшли до півфіналу.

Бокс, надважка вага (понад 92 кг), чоловіки, попередні матчі 1/8 фіналу. Іспанський боксер Айюб Гадфа зустрівся із казахом Камшибеком Кункабаєвим. Результат бою зважився у третьому раунді — Гадфа переміг за очками з рахунком 3:2.

Гандбол, чоловічий турнір, попередній етап, Швеція — Іспанія. Чоловіча збірна Іспанії з гандболу зазнала поразки у матчі зі Швецією з рахунком 26:29.

Пляжний волейбол, чоловічий турнір, попередній етап. Пабло Еррера та Адріан Гавіра зазнали поразки у своєму дебютному матчі. Їхні суперники з Голландії Йорік де Гроот та Стефан Боєрманс виграли з рахунком 21:15 в обох таймах. Пабло Еррера заявив, що це були його останні Олімпійські ігри. Він уже став віковим гравцем, який виступає в категорії пляжного волейболу.

Фото з сайту ondacero.es

Пляжний волейбол, жіночий турнір, попередній етап. Іспанський дует Даніела Альварес Мендоса/Таня Морено у своєму дебютному матчі на Олімпійських іграх 2024 року програли швейцарській парі Ніна Бруннер/Таня Хюберлі з рахунком 12:21/19:21.

Веслувальний слалом, одномісні каное, чоловіки, півфінал та фінал. Після того, як каталонець Мікель Траве прийшов другим у півфіналі з гребного слалому, він став реальним кандидатом на призове місце. Але у фіналі спортсмен фінішував п’ятим через штраф у 2 секунди, що завадило йому здобути медаль.

Дзюдо, чоловіки до 73 кг, 1/16 та ⅛ фіналу. Представник Іспанії Сальвадор Рока переміг гамбійського дзюдоїста Файє Нжіє і вийшов до 1/8 фіналу. Але тут його спіткала невдача. Не зумівши перемогти монгола Ерденебаяра Бацая, Рока вибуває зі змагань.

Кінний спорт, особисте триборство, стрибки. У кваліфікаційних змаганнях з конкуру Естебан Бенітес Вальє посідає 49 місце.

Маунтінбайк, крос-кантрі, чоловіки, фінали. Іспанський гонщик Давид Валеро Серрано не потрапив до числа призерів, посівши 10 місце. Медалі дісталися спортсменам із Великобританії (золото), Франції (срібло) та ПАР (бронза).

Настільний теніс, одиночний розряд, чоловіки, раунд 2. Альваро Роблес у своєму дебютному індивідуальному турнірі переміг австрійця Даніеля Хабесона з рахунком 4:4 та вийшов у 1/16 фіналу.

Фото з сайту laregion.es

Вітрильний спорт, віндсерфінг, жінки, перша серія. Пілар Ламадрид Труеба посіла 9 місце у загальних результатах.

Вітрильний спорт, скіф, чоловіки, перша серія. За підсумками трьох гонок іспанці Дієго Ботін та Флоріан Тріттель посіли третє місце.

Плавання, 400 м. комплексним плаванням, жінки, кваліфікація. Емма Карраско Каденс фінішувала сьомою у своїй групі з часом 4:43,13 та вибула зі змагань.

Плавання, 800 м вільним стилем, чоловіки, кваліфікація. Іспанець Карлос Гарач Беніто посів друге місце у своїй серії.

Плавання, 100 м на спині, чоловіки, фінал. Уродженець Мадрида Уго Гонсалес де Олівейра залишився без медалі, посівши 6 місце. Золото отримав італієць Томас Чеккон, срібло — китаєць Сюй Цзяюй, а бронза дісталася американцеві Райану Мерфі.

Плавання, 100 м на спині, жінки, кваліфікація та півфінал. Кармен Вейлер посідає 3 місце у своєму запливі та потрапляє до півфіналу. Спортсменка змогла побити рекорд Іспанії на дистанції 100 метрів на спині, показавши час 59,57. У півфіналі, який пройшов того ж дня, Кармен вдалося посісти 5 місце.

Стрільба, трап, чоловіки, кваліфікація. Представники Іспанії Альберто Фернандес та Андрес Гарсіа посіли 14 та 18 місця відповідно.

Водне поло, жіночий турнір, попередній етап. Жіноча збірна Іспанії з водного поло змогла перемогти спортсменок із США — володарів трьох останніх золотих медалей — з рахунком 13-11.

Фото з сайту rtve.es

Серфінг, шортборд, чоловіки, раунд 2. У 6-му заїзді Анді Крієре посів друге місце, поступившись мексиканцю Алану Клеланду Кіньонесу.

Теніс, жіночий парний розряд, перший раунд. Іспанські тенісистки Крістіна Букса та Сара Соррібес обіграли італійок Лючію Бронцетті та Елізабетту Коччаретто у двох сетах з рахунком 6:1, 6:2.

Теніс, змішаний парний розряд, перший раунд. Марсель Гранольєрс та Сара Соррібес вибувають зі змагань, програвши австралійцям Еллен Перес та Меттью Ебдену. Результат матчу визначився лише у двох сетах — 3:6, 4:6.

Теніс, жіночий одиночний розряд, другий раунд. В одиночному розряді Христину Буску спіткала невдача. Вона програла канадській спортсменці Лейлі Фернандес у двох сетах із рахунком 6:7, 3:6.

Теніс, чоловічий одиночний розряд, другий раунд. Рафаель Надаль, на якого іспанці покладали великі надії, програв у матчі сербському тенісистові Новаку Джоковичу з рахунком 1:6, 4:6. Увечері іспанець провів ще один індивідуальний матч другого кола проти тенісиста з Нідерландів Таллона Грікспора. І тут на Карлоса Алькасара чекала бажана перемога. Обігравши суперника з рахунком 6:1, 7:6, він проходить в 1/8 фіналу жеребкування чоловічого одиночного розряду.

Фото з сайту rpp.pe

Фехтування, шабля, особиста першість, жінки, 1/16 фіналу. Лусія Мартінес-Португез вибула зі змагань після поразки у матчі проти угорської тенісистки Ганни Мартон.

Фехтування, рапіра, особиста першість, чоловіки, 1/16 фіналу, ⅛ фіналу. У 1/16 фіналу Карлос Льявадор здобув перемогу над тенісистом із Південної Кореї Ха Те Гю з рахунком 15:13 і пройшов далі. Але в 1/8 фіналу іспанець зазнав поразки від Мохамеда Хамзи та вибув із змагань. Враховуючи ранкову поразку Лусії-Марії Португез, Іспанія втратила шанс здобути нагороду у цьому виді спорту.

Хокей на траві, жіночий турнір, груповий етап, Іспанія — США. Матч між жіночими збірними Іспанії та США з хокею на траві завершився внічию — з рахунком 1:1. Після вчорашньої перемоги над Великобританією іспанки заробили четверте очко на груповому етапі та посіли перше місце у групі.

 

Читайте більше новин Іспанії на нашому сайті. 

А також приєднуйтесь до нас у Pinterest, щоб бути в курсі останніх подій.

Фото з сайту rtve.es

Spainvoyages

Recent Posts

Наймасштабніший і найвидовищніший фестиваль Барселони La Mercè 2024 стартує 20 вересня

З 20 по 24 вересня в Барселоні пройде La Mercè 2024 — найголовніший фестиваль міста.…

11 години ago

У Логроньо розпочинається Фестиваль збору винограду — головне осіннє свято в Ла-Ріосі

З 20 до 26 вересня в Логроньо, столиці автономної спільноти Ла-Ріоха, відбудеться головне осіннє свято…

2 дні ago

Hotel Tapa Tour 2024 — ваша гастро-подорож найрозкішнішими готелями Мадрида

Візьміть участь у Hotel Tapa Tour 2024 у Мадриді, щоб побувати в найкращих гастро-готелях столиці…

3 дні ago

З 19 по 29 вересня у Валенсії пройде пивний фестиваль Октоберфест

Oktoberfest Valencia 2024 пройде в місті з 19 по 29 вересня. Це справжнє свято пива…

4 дні ago

Куди піти з дітьми в Барселоні — найцікавіші місця

Барселона — чудовий вибір для подорожі з дітьми різного віку. Тут є багато розваг і…

6 днів ago

Найбільший у Європі VeganFest 2024 відбудеться в Барселоні

Цими вихідними в місті Тарраса в Барселоні відбудеться Vegan Fest 2024 - найбільший у Європі…

6 днів ago