Король Іспанії Філіп VI відзначає перше десятиліття на престолі

Loading

Ціла низка інституційних заходів на честь 10-ї річниці проголошення Його Величності Філіпа VI королем Іспанії відбувається сьогодні, 19 червня, в Мадриді. І першим — стала присутність монаршої родини на урочистій зміні Королівської варти. Їхні Величності Король і Королева в супроводі Їхніх Королівських Високостей принцеси Астурійської та інфанти Доньї Софії спостерігали з балкона тронного залу Королівського палацу Мадрида за парадом, у якому брали участь 359 королівських гвардійців і 86 коней.

Король Испании Филипп VI, Король Испании Филипп VI 10 годовщина коронации, королевская семья Испании, король Испании, King Philip VI of Spain, King Philip VI of Spain 10th coronation anniversary, royal family of Spain, King of Spain, Rey Felipe VI de España, 10º aniversario de la coronación del Rey Felipe VI de España, familia real de España, Rey de España, Król Hiszpanii Filip VI, król Hiszpanii Filip VI, 10. rocznica koronacji, rodzina królewska Hiszpanii, król Hiszpanii, Roi Philippe VI d'Espagne, Roi Philippe VI d'Espagne 10ème anniversaire du couronnement, famille royale d'Espagne, Roi d'Espagne, Король Іспанії Філіп VI, Король Іспанії Філіп VI 10 річниця коронації, королівська сім'я Іспанії, король Іспанії
Фото Instagram Casa de S. M. el Rey

Далі король і королева в супроводі принцеси Леонори та інфанти Софії провели церемонію вручення орденів «За громадянські заслуги». Цими нагородами було відзначено 19 лауреатів, чий життєвий шлях і професіоналізм у роботі є взірцем служіння суспільству і гідні високого визнання Корони.

Наступним протокольним заходом, присвяченим десятій річниці вступу на престол Філіпа VI, став офіційний обід, який відбувся в гала-їдальні Королівського палацу. У ньому взяли участь близько 100 гостей, зокрема голова уряду Педро Санчес і згадані вище лауреати.

Ще один святковий захід відбудеться сьогодні о 20:00 у Галереї королівських колекцій у палаці. Їхні Королівські Високості принцеса Астурійська та інфанта Доня Софія проведуть тут зустріч із юними учасниками конкурса «Що для вас король?», організованого Іспанським інституційним фондом (FIES).

Також сьогодні ввечері на Пласа-де-Орієнте відбудеться концерт оркестру Королівської гвардії за участю всесвітньо відомого іспанського скрипаля Ари Малікяна. Але цей захід не вказано в офіційному розкладі королівської сім’ї, тому, найімовірніше, монархи не будуть на ньому присутні.

А завтра, 20 червня, король і королева відкриють виставку «Філіп VI: десятиліття в історії корони Іспанії» в Королівському палаці Мадрида. Після цього король вирушить до Німеччини, щоб підтримати футбольну збірну Іспанії в матчі проти збірної Італії в рамках Євро-2024.

Читайте більше новин Іспанії на нашому сайті. 

А також приєднуйтесь до нас у Pinterest, щоб бути в курсі останніх подій.

Головне фото з сайту info.err.ee

Tagged , ,