Квитки на літаки іспанських авіакомпаній подорожчають у березні 2024 року

Loading

З березня 2024 перельоти на літаках авіаліній Іспанії обходитимуться мандрівникам дорожче. Державна компанія Aena, яка управляє аеропортами загального користування, отримала від уряду добро на збільшення своїх зборів на 4,09%. Відтак, усім авіакомпаніям Іспанії доведеться більше платити Aena за експлуатацію терміналів і злітно-посадкових смуг, послуги з обробки багажу тощо. Щоб компенсувати ці додаткові витрати, перевізники змушені підняти ціни на авіаквитки. 

Представник компанії Aena заявив, що таке економічне рішення було обґрунтоване інфляцією, зокрема — зростанням вартості авіаційного палива. Цей крок зустрів активний опір з боку бюджетних авіакомпаній країни.

Однак, незважаючи на підвищення тарифів на перельоти, президент Aena Маурісі Лусена висловив свою впевненість у тому, що іспанські аеропорти, як і раніше, пропонуватимуть туристам набагато лояльніші ціни, ніж їхні конкуренти з інших європейських держав.

Ще одна хороша новина Іспанії для мандрівників полягає в тому, що Aena пообіцяла знизити тарифи від 15 до 70 % у низці аеропортів. Наприклад, на Балеарських і Канарських островах, а також у Сеуті та Мелільї. Відсоток зниження різнитиметься залежно від конкретних маршрутів польотів.

Читайте більше новин Іспанії на нашому сайті.

Tagged , , ,