Новини

LGBTIQ+ Pride у Мадриді: головні події MADO 2024

З 28 червня до 7 липня в столиці Іспанії пройде грандіозний LGBTIQ+ Pride — MADO 2024. Його святкування в Мадриді щороку привертає близько двох мільйонів учасників і є найбільшим у Європі. 

У 2009 і 2010 роках MADO отримав нагороду TripOut Gay Travel Awards від MTV як найкращий гей-захід у світі.

Головними локаціями MADO 2024 стануть Plaza de Pedro Zerolo, Plaza del Rey, Puerta del Sol і Plaza de España. І звісно, багато веселощів чекає на гостей міста в епіцентрі LGBTIQ+ культури Мадрида — кварталі Чуека. 

Традиційно програма фестивалю — дуже насичена. У 2024 році заплановано понад 50 заходів: демонстрації, паради, концерти, вечірки, дебати, конкурси, форуми, дрег-шоу, театральні вистави, виставки та багато іншого. Їхній повний перелік, а також час і місце проведення, ви знайдете на офіційному сайті MADO (Madrid Orgullo). А ми розповімо про найважливіші події, які обов’язково варто відвідати:

  • 28 червня в Міжнародний день гордості відбудуться святкові акції та заходи в закладах кварталу Чуека.
  • 30 червня на Plaza de Pedro Zerolo о 19:00 проводитиметься захід «Пір’я і лапи» проти жорстокого поводження з тваринами. Приходьте зі своїми улюбленцями та візьміть участь у фотоколі, благодійному ярмарку та параді домашніх улюбленців.
  • 3 липня о 20:00 на Plaza de Pedro Zerolo відбудеться офіційне відкриття Мадридського Прайду 2024. Воно розпочнеться з Прокламації, яку представить знаменита La Plexy. Також з вітальними промовами виступлять організатори Прайду: представники AEGAL, COGAM і FELGTBI+.
  • 4 липня о 18:00 на Calle Pelayo відбудуться традиційні Перегони на підборах. За правилами на учасниках забігу має бути взуття з підборами висотою до 15 сантиметрів. А ті, хто фінішує в першій трійці, отримають солідну грошову премію.
  • з 4 липня до 7 липня з 20:00 на головних локаціях MADO 2024 відбуватимуться концерти за участю Nebulossa, Merche, Barei, Megara, Esteman, Sharonne, Juriji Der Klee, Vyperr, La Grande Dame та інших зірок. Також у програмі — запальні вечірки.
  • 5 липня в офісах Європейського парламенту та Європейської комісії в Іспанії з 09:30 до 18:00 пройде Мадридський саміт 2024 — Міжнародна конференція з прав людини LGTBIQA+.
  • 5 липня на Plaza del Rey відбудеться фінал і гала-концерт конкурсу Mr. Gay Spain.
  • 6 липня о 19:00 відбудеться головна подія MADO 2024 — Державна демонстрація гордості LGBTIQ+. Її девіз у 2024 році: «Освіта, права та мир: гордість, яка змінює». Вона почне рух від Аточі, поруч із Ботанічним садом, пройде Plaza de Cibeles і Paseo de Recoletos та фінішує на Plaza de Colón. А після демонстрації настане час для грандіозного параду з барвистими платформами.
  • 7 липня, у фінальний день LGBTIQ+ Pride в Мадриді, з 19:00 на Plaza del Rey і з 20:00 Plaza de España проводитимуться концерти, шоу та інші заходи на честь закриття MADO 2024.

Читайте більше новин Іспанії на нашому сайті. 

А також приєднуйтесь до нас у Pinterest, щоб бути в курсі останніх подій.

Фото з сайту flickr.com, автор: Ybridex AngeloDemon

Spainvoyages

Recent Posts

Наймасштабніший і найвидовищніший фестиваль Барселони La Mercè 2024 стартує 20 вересня

З 20 по 24 вересня в Барселоні пройде La Mercè 2024 — найголовніший фестиваль міста.…

59 хв. ago

У Логроньо розпочинається Фестиваль збору винограду — головне осіннє свято в Ла-Ріосі

З 20 до 26 вересня в Логроньо, столиці автономної спільноти Ла-Ріоха, відбудеться головне осіннє свято…

1 день ago

Hotel Tapa Tour 2024 — ваша гастро-подорож найрозкішнішими готелями Мадрида

Візьміть участь у Hotel Tapa Tour 2024 у Мадриді, щоб побувати в найкращих гастро-готелях столиці…

2 дні ago

З 19 по 29 вересня у Валенсії пройде пивний фестиваль Октоберфест

Oktoberfest Valencia 2024 пройде в місті з 19 по 29 вересня. Це справжнє свято пива…

3 дні ago

Куди піти з дітьми в Барселоні — найцікавіші місця

Барселона — чудовий вибір для подорожі з дітьми різного віку. Тут є багато розваг і…

5 днів ago

Найбільший у Європі VeganFest 2024 відбудеться в Барселоні

Цими вихідними в місті Тарраса в Барселоні відбудеться Vegan Fest 2024 - найбільший у Європі…

5 днів ago