Новини

Олімпіада 2024 — нагороди та результати збірної Іспанії

Тривають літні Олімпійські ігри у Парижі. Станом на 6 серпня у скарбничці іспанської збірної вже 9 медалей — 1 золота, 3 срібні та 5 бронзових. Ми коротко розповімо про успіхи спортсменів та важливі змагання, які очікують на них далі.

Першу нагороду на Олімпіаді 2024 року зумів завоювати дзюдоїст Франсіско Гаррігос. 27 липня у поєдинку серед чоловіків до 60 кг він переміг суперника з Грузії Георгія Сардалашвілі та отримав бронзу.

Фото з сайту newseuropa.es

1 серпня легкоатлетка Марія Перес посіла друге місце у жіночому змаганні з ходьби на 20 км та виборола срібну медаль. На 25 секунд її випередила китаянка Ян Цзяюй, яка здобула перше місце. Бронза дісталася спортсменці з Австралії Джемайме Монтаг.

Вдалими були медальні змагання з ходьби на 20 км та для іспанського легкоатлета Мартіна Альваро, який отримав бронзову медаль. Перше місце у цьому змаганні посів спортсмен з Еквадору Браян Пінтадо, а друге — бразилець Кайо Бонфім.

Також 1 серпня відбулися фінальні змагання з гребного слалому на байдарках-одиначках серед чоловіків. Баскський спортсмен Пау Ечаніс зумів посісти 3 місце та здобути бронзу. Золото отримав італієць Джованні де Дженнаро, а срібло присудили французькому каноністу Титуану Кастрику.

Першу золоту медаль для Іспанії вибороли яхтсмени Дієго Ботін та Флоріан Тріттель. У фінальному змаганні з вітрильного спорту у дисципліні скіф серед чоловіків, яке відбулося 2 серпня, вони показали найкращий результат та посіли перше місце. Срібло отримали спортсмени із Нової Зеландії, а бронза дісталася США.

Фото з сайту flashscore.es

У півфіналі боксерських змагань 4 серпня іспанець Енмануель Рейєс Пла отримав бронзову медаль. Він не зумів пройти у фінал, програвши за очками азербайджанцю Лорену Берто.

4 серпня іспанський тенісист Карлос Алькарас зустрівся у фінальному поєдинку із сербом Новаком Джоковичем, який 29 липня обіграв Рафаеля Надаля. Цього разу успіх також посміхнувся Джоковичу. Він переміг Алькараса у двох сетах з рахунком 7:6 та завоював золоту медаль. Карлос Алькарас приніс у скарбничку Іспанії срібло.

Тенісистки Крістіна Буча та Сара Соррібес Тормо здобули бронзову медаль у жіночому парному розряді. 4 серпня на стадіоні «Ролан Гаррос» вони обіграли Кароліну Мухову та Лінду Носкову з Чехії з рахунком 6:2, 6:2.

5 серпня у фінальному матчі жіночого турніру з баскетболу 3х3 зустрілися команди Німеччини та Іспанії. Німецькі спортсменки здобули перемогу з рахунком 17:16 та здобули золото, а іспанські баскетболістки додали до списку досягнень ще одну срібну медаль. Бронза дісталася США, які у втішному фіналі обіграли Канаду.

Фото з сайту mallorcazeitung.es

Увечері 5 серпня відбувся півфінал футбольного турніру. Олімпійська збірна Іспанії здолала Марокко та стала першим фіналістом Олімпіади-2024. У фіналі, запланованому на 9 серпня, команда Іспанії зустрінеться з французами, які 6 серпня обіграли Єгипет із рахунком 3:1.

Чоловіча збірна Іспанії з хокею на траві програла у чвертьфіналі 4 серпня команді Бельгії з рахунком 2:3. А 6 серпня у півфіналі іспанці поступилися збірною Нідерландів з рахунком 0:4. Тепер на Redsticks чекає поєдинок за бронзу 8 серпня.

Жіноча збірна Іспанії з хокею на траві попрощалася з Олімпійськими іграми. 5 серпня RedSticks програли у чвертьфінальному поєдинку команді Бельгії з рахунком 2:0 та вибули зі змагань.

Фото з сайту elperiodicodearagon.com

7-10 серпня на збірну команду Іспанії чекають медальні змагання з легкої атлетики, вітрильного спорту, синхронного плавання, боксу, хокею на траві та футболу. Вболівайте за своїх фаворитів разом із нами та читайте про підсумки Олімпійських ігор у Парижі на нашому сайті!

 

Читайте більше новин Іспанії на нашому сайті. 

А також приєднуйтесь до нас у Pinterest, щоб бути в курсі останніх подій.

 

Фото з сайту www.rtve.es

Spainvoyages

Recent Posts

Наймасштабніший і найвидовищніший фестиваль Барселони La Mercè 2024 стартує 20 вересня

З 20 по 24 вересня в Барселоні пройде La Mercè 2024 — найголовніший фестиваль міста.…

8 години ago

У Логроньо розпочинається Фестиваль збору винограду — головне осіннє свято в Ла-Ріосі

З 20 до 26 вересня в Логроньо, столиці автономної спільноти Ла-Ріоха, відбудеться головне осіннє свято…

2 дні ago

Hotel Tapa Tour 2024 — ваша гастро-подорож найрозкішнішими готелями Мадрида

Візьміть участь у Hotel Tapa Tour 2024 у Мадриді, щоб побувати в найкращих гастро-готелях столиці…

3 дні ago

З 19 по 29 вересня у Валенсії пройде пивний фестиваль Октоберфест

Oktoberfest Valencia 2024 пройде в місті з 19 по 29 вересня. Це справжнє свято пива…

4 дні ago

Куди піти з дітьми в Барселоні — найцікавіші місця

Барселона — чудовий вибір для подорожі з дітьми різного віку. Тут є багато розваг і…

5 днів ago

Найбільший у Європі VeganFest 2024 відбудеться в Барселоні

Цими вихідними в місті Тарраса в Барселоні відбудеться Vegan Fest 2024 - найбільший у Європі…

6 днів ago