Новини

Результати команди Іспанії на Олімпіаді-2024 за 25-28 липня

26 липня відбулося відкриття літніх Олімпійських ігор 2024 року у Парижі. Але змагання розпочалися раніше — 24 липня. Протягом перших трьох днів Олімпіади представники Іспанії змогли зазнати як радості перемог, так і гіркоти поразок, а також завоювати першу медаль. Докладніше про результати спортивних змагань читайте у нашому огляді.

Результати за 25.07.24

Фото з сайту championat.com

Гандбол Іспанія — Бразилія, попередній етап групи В (жінки). Гандболістки збірної Іспанії програли суперницям із Бразилії. Матч завершився з рахунком 29:18.

Футбол Іспанія — Японія, група С (жінки). У матчі групового турніру жіноча збірна Іспанії обіграла Японію з рахунком 2:1. М’ячі забили Айтана Бонматі та Маріона Кальдентей.

Стрільба з лука, індивідуальна першість, чоловіки, кваліфікація. У чоловічому кваліфікаційному раунді Пабло Ача Гонсалесу вдалося здобути 662 очки та посісти 33 місце.

Стрільба з лука, індивідуальна першість, жінки, кваліфікація. Іспанка Елія Каналес дебютувала на Олімпійських іграх у Парижі та посіла шістнадцяте місце у кваліфікаційному раунді змагань зі стрільби з рекурсивного луку.

Результати за 27.07.24

Фото з сайту liveresult.ru

Гандбол Іспанія — Словенія, попередній етап, група А (чоловіки). У стартовому матчі чоловічого гандбольного турніру збірна Іспанії переграла команду Словенії із рахунком 25:22. Воротар іспанців Гонсало Перес де Варгас зумів відбити 15 кидків із 35 по своїх воротах.

Хокей на траві Іспанія — Великобританія, група А (чоловіки). Іспанська збірна з хокею на траві програла з рахунком 4:0 команді Великобританії, яка посіла друге місце в Європі та світовому рейтингу.

Кінний спорт, особисте триборство. У змаганні брали участь Карлос Діас Фернандес та Естебан Бенітес Вальє, які посіли 24 та 58 місця відповідно.

Академічне веслування, одинаки, жінки. У першому заїзді Вірхінія Діаз Рівас показала другий результат із часом 7:37:30 і пройшла наступного етапу.

Баскетбол Австралія — Іспанія, груповий етап, група А (чоловіки). На Олімпійських іграх 2024 року стартував баскетбольний турнір серед чоловічих збірних. Ігровий день розпочався з перемоги збірної Австралії над чемпіонами Європи іспанцями. Австралійці виграли з рахунком 92:80.

Фото з сайту pressball.by

Плавання, 100 м батерфляєм, кваліфікація, жінки. У першому запливі іспанка Лаура Кабанес Гарсас посіла 2-е місце, показавши час 59:40.

Спортивна гімнастика, кваліфікація, субдивізон 1, чоловіки. У змаганнях брали участь Рей Сапата, Нестор Абад, Ніколау Світ, Тьєрно Діалло, Жоел Плата. Рей Сапата, який завоював срібло в Токіо-2021, після блискучої вправи потрапляє у фінал, що відбудеться у суботу, 3 серпня. А от чоловічій збірній Іспанії зі спортивної гімнастики вийти до командного фіналу Ігор не вдалося.

Академічне веслування, двійки парні, заїзди (чоловіки). У третьому заїзді іспанські веслярі Альєкс Гарсія Пухолар та Родріго Конде Ромеро посіли 2 місце.

Теніс, Іспанія — Ліван. Іспанський тенісист Карлос Алькарас у матчі з Хейді Хабібом із Лівану виграв перший сет першого кола з рахунком 6:3.

Плавання, естафета 4 х 100 м вільним стилем, кваліфікація (чоловіки). Іспанські плавці Сезар Кастро Валле, Серхіо Де Селіс Монтальбан, Луїс Домінгес та Маріо Молла Янес посіли 6 місце у першому запливі.

Веслувальний слалом, одномісні каное, чоловіки, кваліфікація. Мікель Траве посів 5 місце у першому заїзді, показавши час 92.19.

Настільний теніс, змішаний парний розряд, 1/8 фіналу. Іспанці Альваро Роблес та Марія Сяо обіграли бразильську пару Вітор Ісій/Бруна Такахаші з рахунком 4:2.

Футбол, Іспанія — Домініканська республіка, група С (чоловіки). Збірна Іспанії обіграла Домініканську Республіку у матчі групового турніру з рахунком 3:1. Голи забили Фермін Лопес, Алекс Баена та Мігель Гутьєррес.

Фото з сайту goal.com

Водне поло, Іспанія — Франція. Збірні Іспанії та Франції провели матч першого туру групового етапу жіночого турніру з водного поло. Іспанкам вдалося обіграти господарів змагання з рахунком 15:6. Тепер Іспанія ділить перше місце у групі B зі США, які з таким самим результатом обіграли Грецію.

Веслувальний слалом, одномісна байдарка (жінки). У першому заїзді іспанська спортсменка Маялен Шурро посіла 17 місце. У другому заїзді їй вдалося покращити свій результат та піднятися на 13 місце.

Дзюдо, чоловіки до 60 кг. Поєдинок ⅛ фіналу серед чоловіків до 60 кг завершився перемогою іспанця Франсіско Гаррігоса над бельгійцем Йорре Ферстретеном. Потрапивши до чвертьфіналу, іспанський спортсмен знову здобув перемогу — цього разу над японцем Рюдзю Нагаяма. У півфіналі Франсіско поступився дзюдоїсту з Казахстану Елдосу Сметову. А у поєдинку за бронзу Гаррігосу вдалося завоювати для команди Іспанії першу медаль, вигравши бій з грузином Георгієм Сардалашвілі.

Фото з сайту estadiodeportivo.com

Дзюдо, жінки до 48 кг. У 1/16 фіналу іспанська дзюдоїстка Лаура Мартінес Абеленда перемогла чилійську спортсменку Мері Ді Варгас. Потрапивши до ІІ фіналу, Лаура знову здобула перемогу. Її суперницею була сербська дзюдоїстка Міліца Ніколіч. У чвертьфіналі іспанка перемогла спортсменку з Казахстану Абібу Абужакінову і пройшла у півфінал, де програла Бавуудоржійн Баасанхуу (Монголія). Поєдинок за бронзу Лаурі також не вдалось виграти. Вона поступилася французькій дзюдоїстці Ширін Буклі.

Теніс, Аргентина — Іспанія, 1-й раунд, пари (чоловіки). Карлос Алькарас та Рафа Надаль розпочали свій дебют у парному розряді з перемоги у двох сетах (7-6 та 6-4) над аргентинцями Максимо Гонсалесом та Андресом Молтені.

Фото з сайту sportmaps.ru

Серфінг, шортборд, чоловіки. У 6 заїзді першого раунду іспанцю Анді Кріер вдалося зайняти 3 місце і пройти в другий раунд.

Шосейний велоспорт, роздільна гонка, чоловіки, фінал. У фінальному змаганні іспанський велосипедист Ойєр Лазкано посів 26 місце.

Велосипедні гонки, роздільна гонка, жінки, фінал. Іспанська спортсменка Мірея Беніто посіла 22 місце.

Результати за 28.07.24

Фото з сайту rtve.es

Академічне веслування, двійки парні, легка вага, чоловіки, кваліфікація. У першому заїзді учасники з Іспанії Денніс Карраседо Ферреро та Каетано Орта посіли друге місце.

Академічне веслування, двійки, жінки, кваліфікація. Зайнявши 4 місце, Естер Бріс Саморано та Айна Сід здобули кваліфікацію у втішні заїзди.

Академічне веслування, двійки, чоловіки, кваліфікація. Іспанські веслярі Хайме Каналехо та Хав’єр Гарсія Ордонес прийшли першими в 1 заїзді та пройшли до півфіналу.

Бадмінтон, одиночний розряд, жінки, груповий етап, Іспанія — Швейцарія. Іспанська бадмінтоністка Кароліна Марін обіграла швейцарку Дженжиру Штадельманн, яка займає 102 місце в світі. Результати сетів — 21:11 та 21:19 на користь Марін.

Фото з сайту heraldo.es

Баскетбол, жіночий турнір, попередній етап, Іспанія — Китай. У першому матчі групового етапу жіноча баскетбольна збірна Іспанії виграла у Китаю із результатом 90-89. Спочатку гра для іспанців не вдалася. Протягом 39 хвилин команда Мігеля Мендеса відставала за очками. Але за 6,5 секунди до кінця матчу Леонор Родрігес забила триочковий, який зрівняв рахунок. У додатковий час завдяки ефективним кидкам Родрігес та Меган Густафсон Іспанії вдалося вирвати перемогу.

Пляжний волейбол, жіночий турнір, попередній етап. За підсумками трьох таймів пари з Іспанії Ліліана Фернандес та Паула Сорія Гутьєррес виграли у суперниць з Італії Валентини Готтарді та Марти Менегатті з рахунком 2:1. Результати таймів:

  • Італія 22:24 Іспанія;
  • Італія 21:9 Іспанія;
  • Італія 14:16 Іспанія.

Підсумковий рахунок: Італія 57:49 Іспанія.

Водне поло, чоловічий турнір, попередній етап, група В, Іспанія — Австралія. Чоловіча збірна Іспанії з водного поло дебютувала проти збірної Австралії, яка є одним із найслабших суперників у групі. Виправдавши прогнози, іспанці обіграли австралійців із рахунком 9:5. Голи забили Альваро Гранадос Ортега, Роджер Тахалл Компте, Альберто Мунаріс, Марк Ларумбе та Феліпе Перроне.

Бокс, попередній етап, ⅛ фіналу, чоловіки до 92 кг. Іспанський боксер-професіонал кубинського походження Енмануель Рейєс переміг суперника з Китаю Хань Сюечжень за очками у 3 раунді.

Фото з стайту rtve.es

Бокс, ⅛ фіналу, жінки до 50 кг. Лаура Фуертес — перша іспанська боксерка в історії Олімпійських ігор — програла за очками мексиканці Фатіме Еррера.

Гандбол, жіночий турнір, попередній етап, Ангола – Іспанія. Жіноча гандбольна команда Іспанії в матчі з Анголою зазнала вже другої поразки на Олімпійських іграх 2024. Іспанки програли з рахунком 21:26.

Веслувальний слалом, байдарка-одиначка, жінки, півфінал, фінал. У півфіналі іспанська каноїстка Маялен Шурро посіла 11 місце, що дало можливість пройти у фінал. У фінальних змаганнях, що відбулися того ж дня, вона посіла 12 місце.

Дзюдо, чоловік до 60 кг, 1/16 фіналу. Іспанець Давид Гарсія Торне, срібний призер чемпіонату Європи 2023 року, поступився дзюдоїсту з Казахстану Гусману Киргизбаєву.

Дзюдо, жінки до 52 кг, 1/16 фіналу. У жіночому змаганні з дзюдо іспанців також спіткала невдача. Аріан Торо не змогла перемогти суперницю із Монголії Сосорбарам Лхагвасурен.

Кінний спорт, особисте триборство, крос. У найскладнішому випробуванні — кросі пересіченою місцевістю — іспанські вершники Карлос Діас Фернандес 35 та Естебан Бенітес Вальє посіли 35 та 50 місця відповідно.

Хокей на траві, жіночий турнір, груповий етап, Іспанія — Великобританія. Дебютний матч команди Іспанії на Олімпіаді 2024 року завершився перемогою над Великобританією з рахунком 2:1. Голи забили Лаура Барріос та Лола Рієра.

Фото з сайту sport.es

Хокей на траві, чоловічий турнір, груповий етап, Іспанія — Німеччина. Чоловіча іспанська збірна з хокею на траві змогла обіграти команду з Німеччини з рахунком 2:0. Голи забили Хосе Марія Бастерра та Пепе Каніль.

Настільний теніс, змішаний парний розряд, чвертьфінал. За підсумками шести геймів іспанські тенісисти Альваро Роблес та Марія Сяо програли суперникам із Гонконгу Вон Чаньтхін та Ду Хойкем з рахунком 2:4.

Настільний теніс, одиночний розряд, жінки, раунд 2. У матчі 1/32 фіналу іспанка Марія Сяо програла тенісистці з Єгипту Діні Мешреф.

Вітрильний спорт, скіф, жінки, перша серія. За результатами трьох перегонів яхтсменки Тамара Ечегоен та Паула Барсело посідають 19 місце.

Фото з сайту rtvc.es

Вітрильний спорт, скіф, чоловіки, перша серія. У першій гонці яхтсмени Дієго Ботін та Флоріан Тріттель посіли 15 місце, у другій — 6, а у третій — 4-те. За підсумками змагань іспанська команда увійшла до десятки найкращих, посівши 8 місце.

Плавання, 100 м брасом, жінки, кваліфікація. У другому запливі учасниця Олімпійських ігор 2016 та 2020 років Джесіка Валь Монтеро змогла посісти 3 місце.

Плавання, 100м на спині, чоловіки, кваліфікація. Іспанію у змаганнях представляв Уго Гонсалес де Олівейра — чемпіон світу 2024 року та чемпіон Європи 2021 року. У четвертому запливі він посів 5 місце і потрапив до півфіналу, де знову посів п’яту сходинку, поступившись спортсменам з Італії, Франції, ПАР та США.

Скейтбординг, стріт, жінки, попередній етап. Скейтбордистки Даніела Терол та Наталія Муньос посіли 13 та 14 місця відповідно.

Серфінг, шортборд, жінки, раунд 1. Учасниця другого запливу Ханіре Гонсалес Ечабаррі зуміла посісти 3 місце та пройти далі. У другому раунді у змаганні з ізраїльською спортсменкою Анат Леліор Ханіре посіла 2 місце. Її колегі Надії Еростарбе пощастило більше. У сьомому запливі вона була першою та вийшла у 3 раунд.

Теніс, чоловічий парний розряд, перший раунд, Іспанія — Італія. У першому парному раунді іспанці Пáбло Каррьєньо Буста та Марсель Гранольєрс обіграли суперників з Італії Андреа Вавасорі та Сімоне Болеллі з рахунком 40:30.

Теніс, чоловічий одиночний розряд, перший раунд. У першому колі олімпійського турніру Хауме Муньяр поступився представнику Німеччини Олександру Звєрєву. Четверта ракетка світу впевнено переміг за результатами двох сетів з рахунком 6:2, 6:2. У матчі Педро Мартінес (Іспанія) — Андреа Вавассорі (Італія) за підсумками трьох сетів перемогу здобув італієць (6:4, 4:6, 6:4). А ось Рафаель Надаль зміг обіграти угорця Мартона Фучовича та вийшов у другий раунд Олімпійських ігор, де зустрінеться із сербом Новаком Джоковичем.

Теніс, жіночий одиночний розряд, перший раунд. У рамках першого кола Олімпійських ігор представниця Іспанії Сара Соррібес Тормо програла тенісистці з Чехії Барборі Крейчиковій. А ось Крістіна Букша перемогла свою суперницю — Петру Мартича з Хорватії у двох сетах з рахунком 6:4, 6:3.

Футбол, жіночий турнір, перший раунд, група С, Іспанія — Нігерія. Гол Олексії Путельяс у матчі проти Нігерії приніс жіночій футбольній збірній Іспанії другу перемогу на Олімпійських іграх (1:0). Тепер іспанки лідирують у групі та проходять у другий раунд.

Spainvoyages

Recent Posts

Наймасштабніший і найвидовищніший фестиваль Барселони La Mercè 2024 стартує 20 вересня

З 20 по 24 вересня в Барселоні пройде La Mercè 2024 — найголовніший фестиваль міста.…

9 години ago

У Логроньо розпочинається Фестиваль збору винограду — головне осіннє свято в Ла-Ріосі

З 20 до 26 вересня в Логроньо, столиці автономної спільноти Ла-Ріоха, відбудеться головне осіннє свято…

2 дні ago

Hotel Tapa Tour 2024 — ваша гастро-подорож найрозкішнішими готелями Мадрида

Візьміть участь у Hotel Tapa Tour 2024 у Мадриді, щоб побувати в найкращих гастро-готелях столиці…

3 дні ago

З 19 по 29 вересня у Валенсії пройде пивний фестиваль Октоберфест

Oktoberfest Valencia 2024 пройде в місті з 19 по 29 вересня. Це справжнє свято пива…

4 дні ago

Куди піти з дітьми в Барселоні — найцікавіші місця

Барселона — чудовий вибір для подорожі з дітьми різного віку. Тут є багато розваг і…

5 днів ago

Найбільший у Європі VeganFest 2024 відбудеться в Барселоні

Цими вихідними в місті Тарраса в Барселоні відбудеться Vegan Fest 2024 - найбільший у Європі…

6 днів ago