Середньовічна вистава Misteri d’Elx в Ельче відбудеться 14 та 15 серпня

Loading

14 і 15 серпня в Ельче (Аліканте, Валенсія) пройде щорічна релігійна вистава Misterio de Elche (валенійською — Misteri d’Elx). Літургійна драма, яка розповідає про сон, піднесення на небеса та коронацію Діви Марії, давно стала візитівкою міста. Місцем проведення вистави вже кілька століть є базиліка Святої Марії.

Містерія складається з двох актів — Vespra (Víspera) та Dia de la Mare de Dios. Вони виконуються відповідно 14 та 15 серпня. У ці дні вхід у базиліку безкоштовний. Через величезну популярність вистави та велику любов до неї жителів Ельче, туристам рекомендується приходити до храму за кілька годин до початку заходу, щоб зайняти місця.

Усі бажаючі можуть подивитися обидві дії вистави в один день і без натовпу. Для цього потрібно купити квиток на одну з генеральних репетицій драми, що відбудуться 11, 12 та 13 серпня.

Крім того, у парні роки проводяться додаткові вистави Misterio de Elche восени. 29-30 жовтня та 1 листопада вранці виконують Vespra, а ввечері — Dia de la Mare de Dios. Вхід на спектакль 1 листопада безкоштовний.

Misteri d’Elx написана на валенсійській мові. У постановці звучить музика різних епох — від Середньовіччя до ренесансу та бароко. У спектаклі беруть участь непрофесійні співаки-чоловіки, а партії Діви Марії та ангелів виконує хор хлопчиків із високими голосами. Ця традиція з’явилася ще в Середньовіччі. В ті часи жінки не могли брати участь у подібних заходах, оскільки вважалися недостатньо чистими для літургії.

Misteri d’Elx, створена у XV столітті, тісно пов’язана з культурною та мовною самобутністю мешканців регіону. 18 травня 2001 року ЮНЕСКО оголосила її шедевром усної та нематеріальної спадщини людства. Misteri d’Elx стала першим іспанським фестивалем, який отримав це звання.

 

Читайте більше новин Іспанії на нашому сайті. 

А також приєднуйтесь до нас у Pinterest, щоб бути в курсі останніх подій.

 

Фото з сайту basilicasantamariaelche.es

Tagged ,