Новини

Середньовічний фестиваль в Іті пройде з 5 по 7 липня

У місті Іта у Гвадалахарі з 5 по 7 липня пройде 62-й Festival Medieval de Hita. Він є найстарішим середньовічним театральним фестивалем в Іспанії та однією з найцікавіших туристичних подій. 

Програма заходу створюється за мотивами «Книги доброї любові» (Libro de buen amor) — знаменитого твору місцевого протоієрея Хуана Руїса. А на афіші фестивалю традиційно зображується обкладинка однієї з середньовічних книг.

Festival Medieval de Hita розпочнеться ввечері в п’ятницю 5 липня з відкриття ярмарку на вулиці Puerta de Caballos. На гостей заходу чекають традиційні страви в ресторанах і тавернах міста. А після вечері на Протоієрейській площі танцюватимуть ботарги — ряджені в масках і яскравих костюмах, які були обов’язковими учасниками багатьох середньовічних свят в Іспанії. Завершиться цей день вогняним перформансом на Plaza del Arcipreste.

Фото José-María Moreno García з сайту flickr.com

На суботу 6 липня організатори фестивалю запланували безліч цікавих заходів: виставку хижих птахів, безплатні екскурсії до Будинку-музею протоієрея, відвідини виноробень, святкову службу в церкві Сан-Хуан-Баутиста. Об 11:00 знову відкриється середньовічний ярмарок, на якому виступатимуть музиканти. А о 12:00 на Plaza del Arcipreste відбудеться весілля доньї Ендріни та дона Мелона — інсценування одного з найзнаменитіших фрагментів «Книги доброї любові». Потім публіку розважатимуть своїми виступами гурти Barzonia і La Juglaresca, а також виконавці танцю турдіон. 

З 15:00 до 17:00 гостям пропонують відпочити та пообідати. А ввечері на них чекають театральні вистави, танці, традиційна музика, Парад лицарів і дівчат, виступи ботаргів, а також Битва Дона Карнала і Доньї Куаресми — ще одна постановка з «Книги доброї любові». 

Фото José-María Moreno García з сайту flickr.com

Одна з найцікавіших подій цього дня — середньовічний турнір. Лицарі змагаються між собою, демонструючи публіці майстерність володіння списами та мечами, а також тренування зі стафермо — старовинним навчальним манекеном. Вартість вхідних квитків на турнір — від 5 до 10 євро. Діти до 6 років можуть відвідати його безплатно.

Фото José-María Moreno García з сайту flickr.com

О 22:00 у Театрі серед руїн церкви Сан-Педро розпочнеться вистава Las casitas del buen amor — сучасна інтерпретація «Книги доброї любові». А о 22:15 група Complutense представить хореографічну постановку DANZA DE LA MUERTE на Plaza del Arcipreste. Завершують день ще один лицарський бій, нічне шоу Los Tres destinos і середньовічний концерт.

Фото José-María Moreno García з сайту flickr.com

У неділю 7 липня гості фестивалю зможуть відвідати виставку, присвячену соколиному полюванню і взяти участь у сімейному шоу на Plaza del Arcipreste. Церемонія закриття Festival Medieval de Hita запланована на 14:30.

Ознайомитися з повною програмою Середньовічного фестивалю в Іті, а також забронювати квитки на лицарські турніри та театральні постановки можна на офіційному сайті міста. 

1961 року іспанський режисер Мануель Кріадо де Валь представив у Мадриді сценічну версію «Книги доброго кохання» під назвою «Донья Ендріна». Постановка мала неабиякий успіх, тож Мануель вирішив заснувати в Іті фестиваль, присвячений твору протоієрея Хуана Руїса. 22 червня 2021 року Festival Medieval de Hita було оголошено об’єктом культурного інтересу, а також фестивалем національного туристичного інтересу.

Читайте більше новин Іспанії на нашому сайті. 

А також приєднуйтесь до нас у Pinterest, щоб бути в курсі останніх подій.

Фото з сайту flickr.com

Spainvoyages

Recent Posts

Наймасштабніший і найвидовищніший фестиваль Барселони La Mercè 2024 стартує 20 вересня

З 20 по 24 вересня в Барселоні пройде La Mercè 2024 — найголовніший фестиваль міста.…

9 години ago

У Логроньо розпочинається Фестиваль збору винограду — головне осіннє свято в Ла-Ріосі

З 20 до 26 вересня в Логроньо, столиці автономної спільноти Ла-Ріоха, відбудеться головне осіннє свято…

2 дні ago

Hotel Tapa Tour 2024 — ваша гастро-подорож найрозкішнішими готелями Мадрида

Візьміть участь у Hotel Tapa Tour 2024 у Мадриді, щоб побувати в найкращих гастро-готелях столиці…

3 дні ago

З 19 по 29 вересня у Валенсії пройде пивний фестиваль Октоберфест

Oktoberfest Valencia 2024 пройде в місті з 19 по 29 вересня. Це справжнє свято пива…

4 дні ago

Куди піти з дітьми в Барселоні — найцікавіші місця

Барселона — чудовий вибір для подорожі з дітьми різного віку. Тут є багато розваг і…

5 днів ago

Найбільший у Європі VeganFest 2024 відбудеться в Барселоні

Цими вихідними в місті Тарраса в Барселоні відбудеться Vegan Fest 2024 - найбільший у Європі…

6 днів ago