Дайджест культурних заходів в Іспанії з 6 по 13 вересня

Loading

Які цікаві події відбуватимуться в Іспанії з 6 по 13 вересня? Редакційна команда Spain Voyages відповідає на це запитання у своєму дайджесті. На вас чекають ярмарки, гастрономічні заходи, фестивалі, концерти, виставки та багато іншого.

Бієнале фламенко

Де: Севілья (Андалусія)

Коли: з 11 вересня по 5 жовтня

Бієнале фламенко — фестиваль, що проходить раз на два роки з 1980 року. Це чудова можливість дізнатися все про цей іспанський вид мистецтва, в якому нерозривно злилися майстерність співу, танцю і гри на гітарі. Учасників ретельно відбирають дві комісії — видатні представники жанру фламенко і десять експертів, які відповідають за програму бієнале. Заходи тривають трохи менше ніж місяць. Ознайомитися з розкладом і вартістю квитків можна на офіційному сайті.

День хамона в Монестеріо

Де: Монестеріо (Бадахос, Естремадура)

Коли: 7 вересня

Щорічний День хамона пройде в селищі Монестеріо біля міста Бадахос. Очікується, що участь у гастрономічному святкуванні візьмуть близько 10 000 осіб. Його відкриття відбудеться об 11:00 біля муніципального парку. Відвідувачі зможуть продегустувати знаковий іспанський делікатес та інші продукти, а також послухати лекції, присвячені хамону, і поспостерігати за змаганнями з нарізки цього м’яса.

День хамона в Монестерио, Journée du jambon à Monesterio, Ham Day in Monesterio, Día del Jamón en Monesterio, Dzień jamón w Monesterio, День хамона в Монестеріо
Фото javiindy з сайту stock.adobe.com

Ярмарки в Альбасете, Мурсії та Саламанці

Де: Альбасете (Кастилія-Ла-Манча), Мурсія (Мурсія), Саламанка (Кастилія і Леон)

Коли: з 5 по 17 вересня

В один період у трьох містах у різних автономних спільнотах Іспанії пройдуть ярмарки. У Мурсії ярмаркові лотки з’явилися вже 5 вересня, і святкування триватимуть до 17 вересня. У програмі — ярмарок великої рогатої худоби, атракціони, народні гуляння, корида та Свято маврів і християн. 

Подія в Альбасете проводиться з 7 по 17 вересня на честь Богородиці Лос-Льянос і є головним святом міста. Крім ярмарку до програми входять концерти, театральні вистави, паради, кориди та змагання. 

Ярмарок у Саламанці присвячується Богородиці Вірхен-де-ла-Вега. Він проходить з 7 по 15 вересня. У цей час організовуються концерти, покладання квітів до статуї Богородиці та хода до Нового собору.

Концерти Філармонійного оркестру Малаги сезону 2024/25

Де: Малага (Андалусія)

Коли: з 7 вересня 2024 року по 3 серпня 2025 року

З 7 вересня розпочинається концертний сезон Філармонійного оркестру Малаги (Orquesta Filarmónica de Málaga) під керівництвом диригента Хосе Марія Морено. Виступи проводитимуться на таких майданчиках, як Teatro Cervantes, Castillo de Gibralfaro, Auditorio Parque de la Constitución Marbella, Museo Picasso Málaga, Museo de Málaga, Auditorio Edgar Neville, Sala Unicaja María Cristina, Teatro Infanta Leonor Jaén, Auditorio Casa Colón de Huelva, Auditorio Maestro Padilla de Almería, Teatro Villamarta de Jerez de la Frontera. 

Раз на місяць у недільний полудень почути музикантів можна безплатно у внутрішньому дворі Museo de Málaga в рамках циклу Mañanas del Museo de Málaga.

Филармонический оркестр Малаги, Філармонійний оркестр Малаги, Orquesta Filarmónica de Málaga, Málaga Philharmonic Orchestra, Orkiestra Filharmonii w Maladze, Orchestre philharmonique de Malaga
Фото з сайту elegirhoy.com

Vogue Fashion’s Night Out

Де: Мадрид

Коли: 12 вересня 

У четвер, 12 вересня, в Мадриді відбудеться цікавий захід Vogue Fashion’s Night Out. Протягом ночі в центрі Мадрида близько 200 магазинів відчинять свої двері, пропонуючи величезні знижки. На гостей заходу чекають концерти, фотосесії, дефіле та присутність відомих людей з модельної сфери. Під час події можна буде придбати речі з лімітованих серій, а також подивитися презентацію колекцій осінь-зима.

Apertura Madrid Gallery Weekend

Де: Мадрид

Коли: з 12 по 15 вересня 

У рамках Apertura Madrid Gallery Weekend понад 50 арт-просторів відкривають безплатні художні виставки. На них будуть представлені роботи в різних стилях і жанрах не тільки авторів з Іспанії, а й з усього світу. Більша частина галерей знаходиться у районі Саламанка. Повний розклад подій представлено на офіційному сайті.

Apertura Madrid Gallery Weekend
Фото guruXOX з сайту stock.adobe.com

Безплатний вхід до музею Пікассо

Де: Барселона (Каталонія)

Коли: до 31 жовтня щочетверга, щоп’ятниці та щосуботи з 19:00 до 21:00 

Три дні на тиждень, вечорами, музей Пікассо в Барселоні відчиняє двері для всіх охочих. Безплатно можна оглянути постійну колекцію, тимчасові виставки та відвідати екскурсію каталонською мовою.

Безплатний концерт міського духового оркестру Барселони 

Де: Барселона (Каталонія)

Коли: 7 вересня о 18:30

У суботу, 7 вересня, духовий оркестр Барселони дасть концерт на Fiesta Mayor de Sants із програмою Visiones de oriente. Вона включає твори Amando Blanquer, Pablo Luna, Florent Schmitt, Carl Nielsen і Thomas Doss. Локація проведення заходу — Parc de l’Espanya Industrial.

Ярмарок Palo Alto Market у Барселоні

Де: Барселона (Каталонія)

Коли: 7 і 8 вересня 

У перші повні вихідні вересня в Барселоні варто відвідати ярмарок Palo Alto в районі Ель-Побленоу. Вхідний квиток обійдеться в 5,5 євро. Їх продаж здійснюється на сайті заходу. Відвідувачі зможуть купити різні вироби ручної роботи, пообідати на великому фуд-корті, взяти участь у майстер-класах і послухати виступи музичних гуртів.

Palo Alto Market Барселона, Marché de Palo Alto Barcelone, Palo Alto Market Barcelona, Palo Alto Market w Barcelonie,
Фото з сайту barcelonacreativa.info

Мавританський фестиваль Місяця в Гуаро

Де: Гуаро (Малага, Андалусія)

Коли: 6 і 7 вересня 

З 6 по 7 вересня в муніципалітеті Гуаро в провінції Малага (Андалусія) проходить Мавританський фестиваль Місяця (Festival de la Luna Mora). Він присвячений андалузькій культурі, в якій зливаються традиції християнства, мусульманства і сефардських євреїв. На головній площі проводиться середньовічний ярмарок, звідусіль лунає музика, а замість ліхтарів усе освітлюють тисячі свічок.

Ніч у музеї Прадо

Де: Мадрид

Коли: 7 вересня з 20:30 до 23:30

У суботу, 7 вересня, відбудеться «Ніч у музеї Прадо» (El Prado de noche). Головний музей міста відкриє свої двері для безплатного відвідування. Вхід здійснюватиметься через Puerta de Jerónimos до повного заповнення. Останній відвідувач зможе зайти о 23:00.

Фестиваль Hay у Сеговії

Де: Сеговія (Кастилія-і-Леон)

Коли: з 12 по 15 вересня 

Протягом чотирьох днів у місті Сеговія пройде літературний фестиваль Нау. Він проводиться з 1998 року. На заході очікуються близько 50 літераторів і діячів мистецтва з різних країн. У рамках події відбуватимуться дебати, лекції, читання, виставки, концерти, кінопокази та багато іншого.

Читайте більше новин Іспанії на нашому сайті. 

А також приєднуйтесь до нас у Pinterest, щоб бути в курсі останніх подій.

Головне фото від Samuel Perales з сайту stock.adobe.com

Tagged , ,