У Понтеведрі на вихідних пройде середньовічний ярмарок

Loading

Цими вихідними Понтеведра (Галісія) знову перенесеться в Середньовіччя. 6 і 7 вересня в місті відбудеться одне з найбільш значущих історичних свят регіону — Feira Franca de Pontevedra. Захід, який щороку збирає понад 100 000 учасників, у 2013 році оголосили фестивалем туристичного інтересу в Галісії.

Щороку Feira Franca de Pontevedra присвячується певній темі. Наприклад, у 2017 році це були середньовічні бестіарії, 2018-му — легенди, 2019-му і 2022-му — річка Лерес. У 2023 році свято було присвячене цифрам. А у 2024-му темою ярмарку стали менестрелі.

Feira Franca de Pontevedra
Фото Miguel Selas Canga з сайту flickr.com

Протягом двох днів на вулицях Понтеведри пануватиме атмосфера Середньовіччя. Місцеві жителі і туристи, які бажають взяти участь у святі, одягаються в старовинні костюми. На ринкову площу вийдуть ковалі, майстри-ремісники, мереживниці, теслярі та музиканти. Продуктові кіоски працюватимуть на вулиці Rúa Pasantería, у парку Alameda, на Praza da Ferrería і Praza de Curros Enríquez, а ринок ремесел — на Avenida de Santa María. Крім того, на Praza da Ferrería і Praza Peirao можна буде подивитися демонстрації старовинних ремесел.

У програмі Feira Franca de Pontevedra 2024 заплановано безліч розважальних заходів. На гостей фестивалю чекають соколине полювання, фехтування, стрільба з лука, танці, концерти середньовічної музики і паради. Одна з найцікавіших подій — перевезення вина. Ця історична реконструкція відтворює середньовічну торгівлю вином на вулицях міста. Також варто побувати на лицарських турнірах, які проводитимуться на арені для кориди. Повну програму Feira Franca de Pontevedra можна завантажити тут.

 

Читайте больше новостей Испании на нашем сайте. 

А также присоединяйтесь к нам в Pinterest, чтобы быть в курсе последних событий.

 

Фото Rocío Fernández із сайту flickr.com

Tagged , ,