Новини

У Валенсії розпочинається фестиваль Las Fallas 2024

Жителі та гості Валенсії з нетерпінням чекають початку найграндіознішої та найяскравішої фієсти року — знаменитого свята вогню Фальяс. Офіційне відкриття фестивалю відбудеться 25 лютого. О 6:30 члени комітетів фальяс, які братимуть участь в урочистостях, зберуться в церкві Сан-Хоан-дель-Госпіталь, щоб віддати шану святій Варварі — покровительці пожежників, артилеристів та всіх, хто працює з вогнем. В молитві візьмуть участь Fallera Mayor – обрана королева фестивалю, та Fallera Mayor Infantil – дитяча королева Las Fallas.

Закінчивши молитву, Fallera Mayor та Fallera Mayor Infantil разом зі своїми кортежами очолять перші паради Фальяс. О 7:15 пройде Despertà Infantil або Microdespertà – весела дитяча хода. А о 7:30 розпочнеться Macrodespertà — великий парад, який сповіщає все місто, що довгоочікуваний Las Fallas нарешті розпочався. Під вибухи петард та музику оркестрів сотні falleras та falleros (членів комітетів, які організовують свято) пройдуть через все місто, включаючи вулицю Calle de la Paz. Парад закінчиться на площі Plaza del Ayuntamiento грандіозним піротехнічним шоу, після якого всім учасникам запропонують сніданок.

На цьому святкові заходи не завершуються. З 12:00 на площі виступатимуть музичні колективи. А о 14.00 розпочнеться Mascletà – феєрверк, під час якого використовується величезна кількість дуже потужних петард (masclets). Шоу починається з одиничних вибухів, частота і гучність яких поступово наростають доти, доки дійство не перетворюється на оглушливу канонаду.

Масклета — один з ключових заходів Las Fallas. Під час фестивалю запуски петард відбуватимуться щодня і не лише на Plaza del Ayuntamiento, а й у багатьох районах Валенсії. Розклад mascletás можна подивитися тут.

Кульмінацією першого святкового дня стане La Crida – проголошення відкриття фестивалю. Церемонія розпочнеться о 19:00 біля Torres de Serranos – знаменитих воріт середньовічної стіни Валенсії. Fallera Mayor та Fallera Mayor Infantil запросять усіх присутніх взяти участь у святкових заходах, після чого розпочнеться перший феєрверк Фальяс.

Протягом майже трьох тижнів, з 1 по 19 березня, на Валенсію чекає нескінченна низка веселих подій — конкурсів, концертів, парадів, виставок і, звичайно ж, феєрверків. Головними символами свята є величезні барвисті постаті (fallas чи Ninot), які встановлюються на Plaza del Ayuntamiento та у всіх районах міста. До 15 березня городяни голосуватимуть за ляльку, яка отримає титул Ninot Indultat і уникне спалення в день кульмінації фестивалю — 19 березня. З офіційною програмою Las Fallas-2024 можна ознайомитись за посиланням.

Spainvoyages

Recent Posts

Наймасштабніший і найвидовищніший фестиваль Барселони La Mercè 2024 стартує 20 вересня

З 20 по 24 вересня в Барселоні пройде La Mercè 2024 — найголовніший фестиваль міста.…

5 години ago

У Логроньо розпочинається Фестиваль збору винограду — головне осіннє свято в Ла-Ріосі

З 20 до 26 вересня в Логроньо, столиці автономної спільноти Ла-Ріоха, відбудеться головне осіннє свято…

1 день ago

Hotel Tapa Tour 2024 — ваша гастро-подорож найрозкішнішими готелями Мадрида

Візьміть участь у Hotel Tapa Tour 2024 у Мадриді, щоб побувати в найкращих гастро-готелях столиці…

3 дні ago

З 19 по 29 вересня у Валенсії пройде пивний фестиваль Октоберфест

Oktoberfest Valencia 2024 пройде в місті з 19 по 29 вересня. Це справжнє свято пива…

3 дні ago

Куди піти з дітьми в Барселоні — найцікавіші місця

Барселона — чудовий вибір для подорожі з дітьми різного віку. Тут є багато розваг і…

5 днів ago

Найбільший у Європі VeganFest 2024 відбудеться в Барселоні

Цими вихідними в місті Тарраса в Барселоні відбудеться Vegan Fest 2024 - найбільший у Європі…

6 днів ago