Українська піаністка Соня Жолобова, яка покинула батьківщину через війну, виступає в музеї Прадо

Loading

Багато відвідувачів музею Прадо дуже дивуються, почувши чарівні звуки фортепіанної музики, і прямують із зали в залу, щоб знайти їхнє джерело. Так вони знайомляться з юною рудоволосою піаністкою з України – Сонею Жолобовою, яка покинула Київ через розв’язану Росією війну. 

Дівчина все життя вдосконалює свою майстерність гри на фортепіано, репетируючи по 6-7 годин на день. Вперше вона сіла за інструмент у 4 роки завдяки своїй мамі, вчительці музики. І до 17 років Соня домоглася великих успіхів у розвитку свого таланту, але 2022 року була змушена тікати з України, рятуючись від вибухів і обстрілів. Сім’я дівчини знайшла притулок у Швейцарії. Але сама Соня обрала Іспанію, бо тут жив її вчитель, професор Вадим Гладков.

Віртуозну майстерність юної піаністки оцінив музей Прадо і запросив її виступати в залах Колекції в рамках програми «Звукові мазки» (Pinceladas sonoras). Щовівторка і щочетверга, о 12:00, 13:00 і о 16:00, Соня Жолобова виконує на фортепіано програму тривалістю 20 хвилин. Репертуар змінюється щомісяця, як і зали музею, де можна його почути.

Програма Pinceladas sonoras створена музеєм Прадо 2022 року з метою підтримки молодих талантів у їхньому особистому, мистецькому та академічному розвитку, а також з метою акцентування внеску жінок у мистецтво.

Читайте більше новин Іспанії на нашому сайті. 

А також приєднуйтесь до нас у Pinterest, щоб бути в курсі останніх подій.

Фото з сайту hoy.es

Tagged , , , ,