Новини

В Іспанії штрафуватимуть туристів за неналежну поведінку

Популярні курорти Іспанії планують збільшити штрафи для туристів, чия поведінка ображає місцевих жителів. У Марбельї ті, хто помочиться в море, повинні будуть заплатити 750 євро. Правила хочуть ввести на 25 пляжах муніципалітету, який є улюбленим місцем відпочинку британських туристів. 

Згідно із законом, ухваленим у 2004 році, тих, хто скоїв подібне правопорушення, штрафували на 300 євро. Нова пропозиція, яка підвищує цю суму більш ніж удвічі, має бути винесена на громадське обговорення, перш ніж стане законом. Більш жорсткі заходи пояснюються прагненням зберегти чистоту пляжів на узбережжі Коста-дель-Соль. Щоправда, поки незрозуміло, яким чином чергові рятувальники виявлятимуть тих, хто мочиться в море. 

Посилення правил торкнеться не тільки людей. Міська рада Марбельї планує заборонити заходити в море собакам навіть на тих пляжах, які призначені для їхнього вигулу.

Марбелья — не єдиний іспанський курорт, де туристів штрафують за сечовипускання в море. У 2022 році аналогічний закон ухвалило місто Віго в Галісії. Тут усі, хто спійманий на гарячому, мають заплатити 750 євро. Згідно з місцевими правилами, сечовипускання в море вважається дрібним правопорушенням і порушенням санітарії.

Штрафи для туристів посилив цього року і Бенідорм — популярний курорт Валенсії. Тут заборонено перебувати на пляжах з опівночі до 7 ранку, спати та ставати табором на березі. Той, хто опиниться на узбережжі в цей час, повинен буде заплатити від 750 до 1200 євро. За гру в м’яч поза спеціально відведеними місцями, а також за лежання на піску під парасолькою можуть оштрафувати на 120 євро, за використання мила і шампуню під час прийняття душу — на 670 євро, за купання під червоним прапором — 1000 євро. Крім того, у Бенідормі запроваджено штрафи за перебування в оголеному вигляді на не нудистських пляжах і за вихід із пляжної зони в неналежному одязі.

Не тільки штрафувати, а й заарештовувати туристів, які гуляють у купальниках вулицями, хочуть у курортному місті Пальма. Нині за таке правопорушення передбачено штраф 600 євро, але місцеві жителі вважають, що цього недостатньо. Вони стверджують, що вдома туристи ніколи б не дозволили собі з’явитися в такому вигляді в громадському місці. Але, приїжджаючи на курорти, багато хто чомусь забуває про правила пристойності та заходить у бікіні в супермаркети, кафе, магазини тощо. Жителі Пальми, яких ображає така поведінка, нагадують гостям міста, що пляжний одяг — тільки для пляжу, і вимагають посилити покарання порушників.

Про спокій жителів іспанських курортів подбала і компанія Airbnb. Щоб запобігти проведенню незаконних вечірок в орендованому житлі, вона вирішила запровадити нову систему захисту. Подробиці її роботи поки що не розголошуються. Але вже відомо, що програма враховує кілька різних критеріїв, серед яких — місце розташування житла, відгуки попередніх орендарів, дати та терміни оренди. Подібна система вже довела свою ефективність в інших країнах і допомогла знизити кількість незаконних вечірок на 55%. В Іспанії впровадили її вдосконалену версію.

Читайте більше новин Іспанії на нашому сайті. 

А також приєднуйтесь до нас у Pinterest, щоб бути в курсі останніх подій.

Фото з сайту stock.adobe.com, автор: vectorfusionart

Spainvoyages

Recent Posts

Наймасштабніший і найвидовищніший фестиваль Барселони La Mercè 2024 стартує 20 вересня

З 20 по 24 вересня в Барселоні пройде La Mercè 2024 — найголовніший фестиваль міста.…

8 години ago

У Логроньо розпочинається Фестиваль збору винограду — головне осіннє свято в Ла-Ріосі

З 20 до 26 вересня в Логроньо, столиці автономної спільноти Ла-Ріоха, відбудеться головне осіннє свято…

2 дні ago

Hotel Tapa Tour 2024 — ваша гастро-подорож найрозкішнішими готелями Мадрида

Візьміть участь у Hotel Tapa Tour 2024 у Мадриді, щоб побувати в найкращих гастро-готелях столиці…

3 дні ago

З 19 по 29 вересня у Валенсії пройде пивний фестиваль Октоберфест

Oktoberfest Valencia 2024 пройде в місті з 19 по 29 вересня. Це справжнє свято пива…

4 дні ago

Куди піти з дітьми в Барселоні — найцікавіші місця

Барселона — чудовий вибір для подорожі з дітьми різного віку. Тут є багато розваг і…

5 днів ago

Найбільший у Європі VeganFest 2024 відбудеться в Барселоні

Цими вихідними в місті Тарраса в Барселоні відбудеться Vegan Fest 2024 - найбільший у Європі…

6 днів ago