Новини

Валенсія стала новою Зеленою столицею Європи на 2024 рік

Іспанську Валенсію оголошено новою Зеленою столицею Європи на 2024 рік. Цей популярний туристичний центр на березі Середземного моря по праву заслужив таке почесне звання. Він демонструє рішучу прихильність екологічним інноваціям, успіхи в галузі сталого туризму та інклюзивного переходу до зеленої економіки.

Зокрема, Валенсія отримала нагороду Місії ЄС з кліматично нейтральних і розумних міст за плани щодо досягнення кліматичної нейтральності до 2030 року. До числа так званих «місіонерів» також входять інші великі центри Іспанії — Мадрид, Віторія-Гастейс, Вальядолід і Сарагоса.

 «Розпочинається рік, у якому буде проведено понад 400 заходів, де Валенсія стане маяком зеленої політики в Європі, щоб побудувати більш гуманне, стійке і підготовлене до боротьби зі зміною клімату місто» — заявила мер Валенсії Марія Хосе Катала.

На території Валенсії розташовано понад 200 гектарів садів, що робить її популярним туристичним напрямком. Лише за 10 кілометрів від центру міста знаходиться Природний парк Альбуфера — територія, що охороняється, з водно-болотними угіддями та прибережними лагунами. І саме місто, і його околиці туристи можуть досліджувати найбільш екологічно чистим способом — на велосипеді. Загальна довжина велосипедних доріжок тут становить 190 кілометрів. 

У 2024 році Валенсія готова представити своїм гостям 3 нові маршрути, щоб продемонструвати переваги міста та його екологічний прогрес. Перший — «Зелена річка» охоплює 9 кілометрів Jardín del Turia — одного з найбільших міських парків Іспанії, що пролягає колишнім руслом річки Турія. Другий — проходить через центр міста, його площі та пішохідні вулиці. Третій маршрут охоплює головні «природні комори» Валенсії: приміський фруктовий сад, сповнене риби середземноморське узбережжя і Альбуферу з рисовими полями, що її оточують.

Spainvoyages

Recent Posts

Наймасштабніший і найвидовищніший фестиваль Барселони La Mercè 2024 стартує 20 вересня

З 20 по 24 вересня в Барселоні пройде La Mercè 2024 — найголовніший фестиваль міста.…

27 хв. ago

У Логроньо розпочинається Фестиваль збору винограду — головне осіннє свято в Ла-Ріосі

З 20 до 26 вересня в Логроньо, столиці автономної спільноти Ла-Ріоха, відбудеться головне осіннє свято…

1 день ago

Hotel Tapa Tour 2024 — ваша гастро-подорож найрозкішнішими готелями Мадрида

Візьміть участь у Hotel Tapa Tour 2024 у Мадриді, щоб побувати в найкращих гастро-готелях столиці…

2 дні ago

З 19 по 29 вересня у Валенсії пройде пивний фестиваль Октоберфест

Oktoberfest Valencia 2024 пройде в місті з 19 по 29 вересня. Це справжнє свято пива…

3 дні ago

Куди піти з дітьми в Барселоні — найцікавіші місця

Барселона — чудовий вибір для подорожі з дітьми різного віку. Тут є багато розваг і…

5 днів ago

Найбільший у Європі VeganFest 2024 відбудеться в Барселоні

Цими вихідними в місті Тарраса в Барселоні відбудеться Vegan Fest 2024 - найбільший у Європі…

5 днів ago