Винна битва в Аро: 29 червня відбудеться головний винний поєдинок Іспанії

Loading

Щороку 29 червня, у день покровителя міста Святого Петра, в Аро проходить Фестиваль вина, головна подія якого — грандіозна Винна битва! Місто розташоване в Ла-Ріосі — відомому в усьому світі виноробному регіоні Іспанії. І така традиція — чудовий спосіб повеселитися і віддати данину знаменитому червоному вину Аро. 

1965 року свято було проголошено «Фестивалем туристичного інтересу» на національному рівні. А 2011 року воно отримало світове визнання і звання «Фестивалю міжнародного туристичного інтересу».

Напередодні битви, 28 червня, відбувається велика вечірка, під час якої всі жителі та гості міста виходять на вулиці та площі, веселяться, танцюють і пригощаються вином і пінчос у тавернах і барах. А вже о 7 ранку 29 червня стартує Batalla del Vino de Haro. 

Процесія з учасників фестивалю на чолі з мером Аро прямує до каплиці Сан-Фелічес-де-Білібіо. Сюди ж доставляються тисячі літрів вина на святково прикрашених вантажівках і тракторах. А всі учасники події несуть із собою найрізноманітніші місткості, з яких можна виплеснути вино.

На місці мер проводить коротку месу і дає сигнал до початку битви. І тієї ж секунди оточуючі починають обливати одне одного вином. 

Битва закінчується ближче до 12:00, і її учасники повертаються в місто, щоб переодягнутися і продовжити веселощі на Plaza de la Paz. А ввечері на міській арені проходить корида. 

Детальніше про Фестиваль вина в Аро і Batalla del Vino de Haro ми писали тут.

Читайте більше новин Іспанії на нашому сайті. 

А також приєднуйтесь до нас у Pinterest, щоб бути в курсі останніх подій.

Фото з сайту flickr.com, автор: Alfonso Bermejo Garcia

Tagged , , ,