Як працюватимуть супермаркети Іспанії під час Semana Santa та святкування Великодня

Loading

Semana Santa (Страсний тиждень) в Іспанії, який розпочався 24 березня, вплинув на графіки роботи великих торгових мереж. Оскільки в кожній автономній спільноті Великодній тиждень відзначають по-різному, за винятком національного свята Страсної п’ятниці (29 березня), то години та дні роботи великих магазинів відрізняються. 

Супермаркети мережі Mercadona будуть зачинені у Великодню неділю (31 березня), а також у Великий четвер (28 березня) і Страсну п’ятницю. Останнє не стосується Каталонії та Валенсійської спільноти, де обидва дні вважаються звичайними робочими. Однак у туристичних районах магазини будуть відчинені до полудня Страсної п’ятниці. Цю інформацію можна уточнити на сайті торговельної мережі. 

Більшість супермаркетів Supercor і Hipercor, що належать групі El Corte Inglés, працюватимуть з 09:00 до 22:00. Але для Каталонії та Валенсійської спільноти у святкові дні запровадять спеціальний графік — з 11:00 до 21:00.

Години роботи магазинів мережі Lidl на Великдень 2024 року варіюються залежно від їхнього місця розташування. Частина з них будуть відкритими протягом усього тижня, включно зі Страсною п’ятницею. Можуть також використовуватися скорочені години роботи з 9:00 до 15:00 замість звичайних — з 9:00 до 22:00. Перевірити розклад найближчої до вас торгової точки легко на сайті Lidl.

Графік магазинів Carrefour залежить від того, які дні Semana Santa є вихідними в тій чи іншій автономній спільноті. Гіпермаркети Carrefour Express планують працювати протягом усього Страсного тижня, а решта торговельних закладів групи зачиняться у Великий четвер і Страсну п’ятницю. Для Каталонії та Валенсійської спільноти неробочим днем також стане Великодній понеділок (1 квітня).

Супермаркети Dia будуть відкриті протягом усього святкового тижня. Але у Страсну п’ятницю та Великодню неділю запровадять скорочений графік — з 9:30 до 15:00.

Розклад роботи мережі Alcampo, за винятком деяких автономних спільнот, матиме такий вигляд: з 9:00 до 21:00 (або 22:00) з понеділка до суботи та з 10:00 до 21:00 у неділю. Однак краще уточнити на сайті компанії, який графік діє у вашому місті. Особливо це стосується Великого четверга та Страсної п’ятниці. 

Магазини Aldi закриються 28 і 29 березня, а також 1 квітня. Деякі з них працюватимуть лише в ранкові години впродовж усього Великоднього тижня. Детальнішу інформацію ви знайдете на сайті торговельної мережі. 

Частина магазинів Consum та їхньої франшизи Charter планують працювати впродовж усього Страсного тижня, але за зміненим графіком. Насамперед це стосується точок, розташованих у туристичних районах. Але решта — з великою часткою ймовірності будуть зачинені в Страсну п’ятницю, Великодню неділю і Великодній понеділок. Перевірте це заздалегідь на сайті.

Читайте більше новин Іспанії на нашому сайті.

Фото з сайту theolivepress.es

Tagged , , ,