З 1 вересня в ЄС діють обмеження на перевезення рідин у ручній поклажі

Loading

1 вересня в аеропортах країн Євросоюзу набули чинності нові правила, що стосуються перевезення рідин у ручній поклажі. Тепер усі вони, а також пасти, аерозолі та гелі мають бути в ємностях об’ємом до 100 мл. Перед проходженням контролю в будь-якому аеропорту ЄС їх потрібно помістити в прозорий пластиковий пакет.

Раніше в аеропортах Європейського Союзу, де були системи виявлення вибухових речовин у ручній поклажі (EDSCB), мандрівникам дозволялося перевозити в ручній поклажі рідини об’ємом понад 100 мл. Нове рішення Єврокомісії скасовує це послаблення. Тепер ємності понад 100 мл потрібно поміщати в зареєстрований багаж.

Якщо рідини куплені в магазинах безмитної торгівлі в аеропортах або на авіалініях, їх можна провозити в ручній поклажі незалежно від об’єму. Але за умови, що вони разом із чеком запечатані в захисний пакет із червоною рамкою, який надається під час купівлі. До прибуття в пункт призначення упаковку розкривати не можна. Але її можуть розкрити для перевірки співробітники служби безпеки. Якщо у пасажира буде стикувальний рейс в іншому аеропорту, він зобов’язаний повідомити про це місцевим співробітникам служб, які спакують рідини в новий пакет. 

Єврокомісія підкреслює, що прийняті обмеження — це тимчасовий захід. Він діятиме доти, доки програмне забезпечення сканерів вибухових речовин не буде поліпшено.

Крім обмежень на перевезення рідин, Єврокомісія представила рекомендації, що стосуються розмірів ручної поклажі:

  • вага — не більше 10 кг;
  • кількість — ручна поклажа + одна особиста річ;
  • габарити — 55x40x20 см для ручної поклажі та 40x30x15 см для особистої речі.

Але варто враховувати, що законодавства, яке б регулювало розміри та вагу ручної поклажі, не існує. Тому кожна авіакомпанія може встановлювати правила, які вважає за доцільне.

 

Читайте больше новостей Испании на нашем сайте. 

А также присоединяйтесь к нам в Pinterest, чтобы быть в курсе последних событий.

 

Фото Viacheslav Yakobchuk з сайту stock.adobe.com

Tagged , ,