З 11 по 19 травня в іспанській Жироні пройде виставка Temps de Flors 2024

Loading

З 11 до 19 травня в Жироні пройде 69-та виставка квітів, патіо і садів Girona, Temps de Flors. У цей час місто наповниться ніжними ароматами весни, а його старовинні вулиці, площі, двори і парки зачарують вас яскравими фарбами. Навіть звичний шопінг або простий похід до кав’ярні перетвориться на фантастичну пригоду. У рамках Girona, Temps de Flors понад 40 магазинів міста візьмуть участь у конкурсі вітрин та інтер’єрів. А в ресторанах і кафе подаватимуть страви, приготовані з їстівних квітів.

На виставці Girona, Temps de Flors представлять 137 квіткових проєктів, розподілених у 109 просторах. Гості зможуть відвідувати ці локації щодня з 9:30 до 21:00. А по суботах 11 і 18 травня і в середу 15 травня в рамках спеціальної акції Flors de Nit квіткові простори будуть відкриті до опівночі. 

У заходах беруть участь 16 районів Жирони, серед них і найулюбленіший туристами історичний квартал Barri Vell. На офіційному сайті Temps de Flors ви знайдете маршрути, зокрема й для маломобільних туристів, що дають змогу відвідати найцікавіші квіткові простори. 

Не пропустіть знакові локації міста, які під час виставки стануть ще красивішими: кафедральний собор Жирони, церкву святого Філіпа, середньовічну вежу Жиронелья, церкву Сант-Марті-Сакоста, арабські бані та величний Palau de Caramany. 

У 2024 році також з’являться нові виставкові простори:

  • готичний двір Casa Solterra на Камі-де-ла-Рейна-Ермессенда;
  • аркади La Rambla; 
  • вулиця Carrer de l’Argenteria; 
  • сад Casino de Girona;
  • Будинок мистецтв Mas Ramada. 

Якщо ви цікавитеся популярною культурою, то обов’язково помилуйтеся присвяченими їй квітковими проєктами Patio de les Magnòlies, Casa Solterra, Plaça del Vi та кільцевою розв’язкою вулиць Rellotge і Carrer de l’Argenteria. 

У програму Girona, Temps de Flors також входять концерти, виставки та екскурсії історичними будівлями. Особливо великий наплив відвідувачів очікується у вихідні. Тому, якщо у вас є така можливість, приїжджайте в Жирону в будні дні. Найпростіше дістатися сюди з Барселони потягом. Дорога займе близько 40 хвилин. 

У зв’язку з тим, що Каталонія продовжує боротися з посухою, міська рада Жирони та організатори фестивалю реалізували низку заходів зі збереження водних ресурсів. Для створення квіткових композицій пріоритет віддавався місцевим видам рослин, адаптованим до клімату. Крім того, використовувалися засушені та стабілізовані квіти. А також впровадили систему збору дощової води для поливу. 

Читайте більше новин Іспанії на нашому сайті. 

А також приєднуйтесь до нас у Pinterest, щоб бути в курсі останніх подій.

Фото з сайту elperiodico.com

Tagged , ,