Новини

З 9 до 12 травня у Валенсії відбудуться урочистості на честь Святої Діви Марії покровительки Знедолених

З 9 по 12 травня у Валенсії пройдуть масштабні святкування на честь святої покровительки міста — Virgen de los Desamparados. Валенсійці також називають її La Geperudeta і Mare de Déu. На гостей міста чекає насичена програма, яка включає численні щоденні меси та інші заходи. Їхній повний перелік можна знайти на сайті міської ради Валенсії. 

А ми пропонуємо вам познайомитися з найяскравішими фестивальними подіями, на яких варто побувати, щоб отримати незабутній досвід. Епіцентром більшості з них стане Королівська базиліка Святої Діви Марії покровительки Знедолених (Basílica de la Virgen de los Desamparados). До свята її фасад щедро прикрашають квітами.

У п’ятницю, 10 травня, на Plaza de la Virgen перед базилікою виконуватиметься народний валенсійський танець Dansà. На 20:00 заплановано виступ дитячих колективів, а на 23:00 — дорослих. 

У суботу, 11 травня, о 18:30 тут же презентують свою майстерність фольклорні танцювальні колективи. Цього ж дня о 22:00 на площі відбудеться святковий концерт Муніципального симфонічного оркестру Валенсії.

Ближче до опівночі поспішіть на Plaza del Ayuntamiento, щоб помилуватися нічною масклетою (піротехнічним шоу). А потім повертайтеся на Plaza de la Virgen, де триватимуть танцювальні виступи за участю Фольклорної федерації Валенсійської спільноти.

У головний день святкувань, 12 травня, в базиліці пройде кілька мес, які розпочнуться о 05:00. О 10:30 будьте готові стати свідком грандіозної ходи — перенесення статуї Mare de Déu з базиліки до кафедрального собору Валенсії. У ній беруть участь десятки тисяч городян, які присвячують своїй улюбленій покровительці вірші та обсипають її пелюстками квітів. 

О 12:00 у соборі відбудеться папська меса. Після неї о 14:00 на Plaza del Ayuntamiento пройде масклета від Pirotecnia Aitana. О 17:30 розпочнеться загальна хода зі скульптурами falla. А о 18:30 — Processó General, під час якої статуя Virgen de los Desamparados повернеться в базиліку. 

Ще один захід фестивалю, на якому ми радимо вам побувати, — концерт Ronda a la Verge на Plaza de la Virgen. Він традиційно відбувається в понеділок після основних святкувань, і цьому звичаю вже не один десяток років. Концерт організовує фонд Bancaja за участю Муніципального симфонічного оркестру Валенсії, знаменитої хорової групи Orfeó Valencià та інших музичних і танцювальних колективів.

Читайте більше новин Іспанії на нашому сайті. 

А також приєднуйтесь до нас у Pinterest, щоб бути в курсі останніх подій.

Фото з сайту 7televalencia.com

Spainvoyages

Recent Posts

Наймасштабніший і найвидовищніший фестиваль Барселони La Mercè 2024 стартує 20 вересня

З 20 по 24 вересня в Барселоні пройде La Mercè 2024 — найголовніший фестиваль міста.…

7 години ago

У Логроньо розпочинається Фестиваль збору винограду — головне осіннє свято в Ла-Ріосі

З 20 до 26 вересня в Логроньо, столиці автономної спільноти Ла-Ріоха, відбудеться головне осіннє свято…

2 дні ago

Hotel Tapa Tour 2024 — ваша гастро-подорож найрозкішнішими готелями Мадрида

Візьміть участь у Hotel Tapa Tour 2024 у Мадриді, щоб побувати в найкращих гастро-готелях столиці…

3 дні ago

З 19 по 29 вересня у Валенсії пройде пивний фестиваль Октоберфест

Oktoberfest Valencia 2024 пройде в місті з 19 по 29 вересня. Це справжнє свято пива…

3 дні ago

Куди піти з дітьми в Барселоні — найцікавіші місця

Барселона — чудовий вибір для подорожі з дітьми різного віку. Тут є багато розваг і…

5 днів ago

Найбільший у Європі VeganFest 2024 відбудеться в Барселоні

Цими вихідними в місті Тарраса в Барселоні відбудеться Vegan Fest 2024 - найбільший у Європі…

6 днів ago